Нови градоначелник Бањалуке одузео кључеве свих службених аутомобила

БАЊАЛУКА – Нови градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић у првом обраћању медијима по преузимању дужности рекао је да је дуго чекао тај тренутак и поручио да „више ништа неће бити исто као пре”.

„Сваки дан ћемо спроводити нове одлуке које ће мењати град”, обећао је Станивуковић, који је први дан на посао дошао градским аутобусом, преноси Танјуг.

Најавио је рационализацију и смањење броја службених аутомобила чиме ће, како је рекао, бити реализоване многе уштеде. У складу с тим, наложио је да се сви кључеви од више од 50 службених аутомобила врате у просторије кабинета градоначелника, објавио је Инстаграму.

„Нико више нема право да службене аутомобиле користи у приватне сврхе као што је то до сада био случај. Више од 70 одсто службених аутомобила годинама није било на паркингу испред Градске управе, након радног времена. Донећемо одлуку да сви службени аутомобили морају бити обележени, а спреман је и нови правилник о употреби ових возила”, истакао је Станивуковић.

Казао је да ће начелника места бити попуњавана искључиво конкурсима, а за примопредају посла са својим претходником Игором Радојчићем је рекао да је била „људска” и да је добио већину тражених извештаја.

„Имали смо угодан разговор, дао ми је и сугестије око неких предузећа”, рекао је Станивуковић, а пренео је портал Српскаинфо.

Извор: Политика