Нови министри преузимају дужности

Нови министри Владе Србије данас преузимају дужност од колега који су те дужности обављали у прошлом сазиву владе.

Досадашњи министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић предао је данас дужност новој министарки Марији Обрадовић, саопштено је из Владе Србије.

Ружић је нову министарку упознао са резултатима тог министарства који су постигнути у претходном периоду, као и са јавним политикама чију је реализацију потребно имплементирати како би државна, локална и јавна управа биле ефикасани системи у служби градјана и привреде.

Он је колегиници пожелео успеха у раду и истакао да је у министарству чека тим професионалних службеника на које ће моћи да се ослони.

Примопредаја дужности у Министарству одбране и Министарству унутрашњих послова

У складу са Протоколом о примопредаји дужности у органима државне управе, новоизабрани потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић примио је данас у Великој ратној сали старог Генералштаба дужност министра одбране од досадашњег министра Александара Вулина, који је изабран за министра унутрашњих послова, саопштило је данас Министарство одбране.

Након интонирања државне химне министри Стефановић и Вулин потписали су  Записник о примопредаји дужности.

Стефановић је уручио официрску сабљу досадашњем министру одбране Александру Вулину и пожелео му успех на новој дужности.

Свечаности су присуствовали чланови колегијума министра одбране и министра унутрашњих послова.

Нова министарка Ирена Вујовић преузела ресор заштите животне средине

Нова министарка заштите животне средине Ирена Вујовић преузела је ресор од одлазећег министра Горана Тривана, саопштило је данас министарство.

Триван је новој министарки предао извештаје о завршеним, започетим и планираним пројектима, као и о постављеним циљевима и будућим обавезама.

„Примопредаја је чин од изузетног значаја, јер је то начин да се осигура континуитет у раду министарства“, истакао је Триван.

Извор: Данас