Нови случајеви Ковида – 19 у Бору и Неготину

Према подацима Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар, на данашњи дан, у Бору имамо укупно шест регистрованих случајева случаја заразе Ковид-19 вирусом, што значи да су од последњих информација на територији града регистрована још четири случаја овог вируса- саопштиле су данас градске власти у Бору.

Тренутна епидемиолошка слика у Бору је веома стабилна и сви пацијенти имају благе симптоме. Нјихово здравствено стање није условљавало лечење у инфективним клиникама у другим градовима

-Јуче смо регистровали три новозаражена. Ради се о пацијентима који имају благу клиничку слику. Они су клинички обрађени, уређена им је лабораторија, рентген, имају извештај пулмолога према коме они нису здравствено угрожени и тренутно се налазе у кућној изолацији. – изјавила је новинарима директорка борског Дома здрава др  Весна Радосављевић.

У Општој болници у Бору нема хоспитализованих због Ковида – 19.- каже директор ове здравствене установе др Горан Јоксимовић, додајући да је на грудном одељењу тренутно смештено осам пацијената због својих хроничних болести.

Иначе, у Бору је од прошлонедељног обраћања јавности урађено 57 тестова, шест је позитивно, 21  негативан, а за осталих 30 резултати још очекују. Присуство корона вируса је у Бору од почетка тестирања потврђено  175 особа. Градске власти у Бору преносе апел стручњака да се грађани придржавају досадашњих мера опрема и смање број контаката, јер садашњи број оболелих показује да су се грађани превише опустили да се не придржавају мера заштите.

Последњи извештај Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар потврдио је још два новозаражена у општини Неготин. Према подацима са сајта локалне самоуправе закључно  са понедељком 22.јуном укупно је урађено 1425 тестова, а на резултате 49 узорака се још увек чека.

Извор: Данас