НВО: Хитно ухапсити Небојшу Стефановића због незаконитих послова са фирмом ГИМ

Невладина организација Коалиција за наџор јавних финансија позвала је данас тужилаштво да “без одлагања” процесуира актуелног министра одбране а бившег министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића због како су навели, “незаконитих послова” са приватном фирмом ГИМ око продаје оружја.

Из коалиције су оценили да ће, уколико Стефановић не буде ухапшен и процесуиран, бити “озваничен потпуни тријумф криминала над државом”.
“Да у Србији ништа не цвета као непотизам, корупција и организовани криминал, потврђује писање НИН-а са приложеним доказима о противзаконитим пословима у којима су главни актери били Небојша и Бранко Стефановић. У том случају потпуно је демонтиран правни систем Србије а повезаним лицима и фирмама омогућена противзаконита зарада на штету грађана”, стоји у саопштењу.

Недељник НИН је у последњем броју пренео да је Министарство унутрашњих послова, док је на његовом челу био Небојша Стефановић, продавало оружје из полиције приватној фирми ГИМ Горана Тодоровића, коју је у то време заступао у међувремену преминули отац актуелног министра одбране Бранко Стефановић.

По наводима листа, тај посао је закључен 2015. године а компанија ГИМ је имала привилегован статус у пословима са МУП-ом, као и приликом куповине војне опреме од Крушика и других државних фабрика наменске индустрије.

Извор: Бета