ОБРАДОВИЋ: Ово је безвлашће (ВИДЕО)

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић је истакао да у српском судству и полицији владају двоструки аршини, а све након хапшења и кажњавања четири особе које су приведене када су кренуле на протестни скуп подршке Драгану Ђиласу, лидеру Странке слободе и правде.

Студент педагогије је после хапшења у Прекршајном суду кажњен са 50.000 динара, након чега је Обрадовић питао зашто на такав начин нису кажњавани хулигани који су претходних дана правили бакљаде по Београду.

– Ево нас испред Прекршајног суда у Београду, где смо као заинтересована јавност присуствовали на неколико суђења која су у току, а сва су везана за противуставну уредбу о привођењу људи за време полицијског часа. Конкретно вечерас, људи који су се враћали или који су долазили на протест који се одвијао испред зграде у којој живи породица Драгана Ђиласа због свега онога што смо видели да се дешавало протеклу ноћ, када је узнемирена породица једног опозиционог лидера – рекао је Обрадовић.

Истакао је лидер Двери да је судијама у Прекршајном суду постављено конкретно питање, али одговора није било. Све се тицало аршина који никако нису једнаки за обичне грађане и за СНС активисте.

– Ово је слика тих дуплих стандарда који владају у српском правосуђу и то је било моје питање које сам поставио дежурном судији овде у Прекршајном суду: “Извините, а колико је то полиција овде довела оних који дивљају по крововима зграда широм Београда сваке вечери, који пале баље, ватромете, упадају у туђе зграде у којима не живе и који узнемиравају станаре, а да полиција чак и не долази на позив станара који се жале?” Наравно, тај одговор нисмо добили и одговор је увек исти – они увек раде свој посао. Поставља се питање докле ће српско правосуђе радити свој посао на такав начин и да то буде увек на штету грађана, а да никада на ред не дођу они који су заштићени. У овом конкретном случају су заштићени од стране полиције за све оно што раде за време полицијског часа.

Обрадовић истиче да је тај неједнак третман према грађанима и разлог због чега се опозиција синоћ нашла на улици.

– Дакле, и ванредно стање је противуставно, и уредба којом се ови људи кажњавају је противуставна, комплетно су дупли стандарди присутни у српском правосуђу, у ком заправо имате заштићене хулигане и плаћенике Српске напредне странке који могу да раде шта хоће у полицијском часу, док обични грађани, наравно, бивају привођени и експресно кажњавани код прекршајног судије. И то је разлог због чега смо и били на улицама Београда за време полицијског часа, јер на такве дупле стандардне ми једноставно више не желимо да пристанемо.

На крају, лидер Двери је уверен да ће све те пресуде које су донете на штету грађана бити оборене.

 

– Сасвим сам сигуран да ће све ове пресуде морати да падну након окончања ванредног стања, да ће кроз жалбени поступак бити оборене и да ће сви ови људи бити ослобођени било каквих плаћања и трошкова јер је то једина истинска правда за коју се сви боримо.Уосталом, српско правосуђе као један од канцера нашег система, на челу са корупмпираним судијама, тужиоцима и наравно деловима полиције, јесу најважнија ствар која мора да се мења у Србији. Свака част онима који часно раде свој посао и у полицији, и у тужилаштву, и у судству, али време је да се жито раздвоји од кукоља. Не може више бити изговор “ја само радим свој посао”. Па, да ли је тај посао по правди, по закону и по Уставу? – пита се Обрадовић.

Извор: direktno.rs