Обрадовић: Влада Србије је епицентар криминалних кругова (ВИДЕО)

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да је у Влади Србије епицентар и седиште криминалних кругова, и то не само домаћих, него и међународне корупције.

Обрадовић је, у обраћању новинарима испред зграде Владе, оценио да је држава Србија ушла у потпуно отворени криминал у јавним набавкама, јавно-приватним партнерствима и међународним уговорима.

Позивајући се на истраживање Топличког центра за демократију и људска права, он је навео да је, од 100 највећих набавки прошле године, укупне вредности скоро три милијарде евра, у 71 случају био само један понуђач, а у 20 само два.
За Гинисову књигу рекорда је, констатовао је Обрадовић, да је једна фирма блиска власти склопила 337 уговора са државом, а у једном дану чак 122, док 315 тендера није имало ниједног другог понуђача.

На намештеним јавним набавкама послове добија само неколико десетина фирми блиских власти, тако су написани да могу само они да победе, нагласио је он.

Према речима Обрадовића, још већи криминал је задуживање према страним кредиторима и послови које потом добијају фирме из тих држава, што је доказ да власт функционише “по принципу међународне корупције”.

Питање је на крају да ли се тај профит дели у партијске или личне џепове, навео је Обрадовић.

Извор: Нова С