ОДЛУКА КРИЗНОГ ШТАБА: Од сутра велике измене у градском превозу ПОЗНАТО ДА ЛИ ЋЕ АУТОБУСИ СТАЈАТИ НА БАШ СВАКОЈ СТАНИЦИ

Градски саобраћај неће бити обустављен, а продужава се време такозваног шпица кад ће бити повећан број возила, одлучио је данас београдски Кризни штаб.

Досадашњи шпиц, који је трајао од 15 до 17 часова и током ког је укључиван максималан број возила, убудуће ће бити продужен и трајаће од 15 до 20 часова.

Одлука градског Кризног штаба почеће да се примењује од сутра као и мере које је у суботу донео републички Кризни штаб за борбу против корона вируса.

Аутобус ће стајати на станици

Према одлуци градског кризног штаба у том периоду ће бити укључено 236 возила више од уобичајеног броја. То практично значи да ће на улицама у периоду од 15 до 20 часова бити 1.641 возило јавног градског превоза.

Наводи који су се појављивали у јавности да аутобус, ако у њему буде више од 50 одсто попуњености, неће стати на станици, нису основани.

Иначе, за протекла два дана у главном граду спроведена су 652 инспекцијска надзора и извршена контрола угоститељских, малопродајних објеката и тржних центара.

У два случаја наређено је да се испразни локал и донете су мере. У једном случају комунална милиција је забранила рад у објекту у трајању од 72 сата, а написано је шест прекршајних налога…

Од почетка појачаних контрола извршено је 12.558 инспекцијских надзора.

Влада Србије је у суботу на предлог Кризног штаба за борбу против корона вируса донела нове мере које ступају на снагу сутра у 18 часова.

Има их укупно седам, а међу њима су скраћење радног времена ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима до 18 часова, осим продавница, које ће радитити до 21 час.

Извор: Курир