ОГЛАСИО СЕ РУСКИ АМБАСАДОР: Провокација неће раздвојити два народа

Руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко изјавио је да наводно врбовање српског званичника од руског агента не може да нанесе штету односима две земље и оценио да је реч о провокацији уочи састанака највиших званичника Србије и Русије.

“Уочи значајних састанака на високом нивоу, појављују се неке провокације, нешто скандалозно, ми смо навикли на то и без обзира на такве провокације, идемо даље. Никакве скандалозне приче, односно тобожње врбовање српског војника од руског војника, не могу да нанесу неку штету нашим односима”, рекао је Боцан-Харченко за РТС.

ПУТИН УЗ ШЕШЕЉА

Због снимка примопредаје новца измедју руског обавештајца и неименованог српског званичника, објављеног 17. новембра на Јутјубу, одржана је седница Савета за националну безбедност којом председава председник Србије Александар Вучић.

Боцан-Харченко се раније данас састао са Вучићем, али после тог састанка није дао изјаву.

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је данас у Москви да снимак на којем се види како наводно руски агент предаје кесу српском официру представља “провокацију” уочи важних сусрета највиших званичника, док је портпарол Кремља Дмитриј Песков изразио уверење да ништа не може да нашкоди односима Русије и Србије, упркос томе што је Вучиц́ отворио истрагу поводом шпијунске афере у коју је умешан руски обавештајац.

Извор: Танјуг