Орбан растурио ЕУ и прогласио победу: ЛГБТ покрет, присталице миграције и Сорошевци остали празних руку…

Непобедив!

Након договора о буџету ЕУ и фонду за опоравак економије постигнутог на самиту Уније у Бриселу, премијер Мађарске Виктор Орбан је саопштио да је здрав разум преовладао и да је новац Мађара заштићен, преноси МТИ.

Ауторитарна елита у Бриселу покушала је да уцени Мађарску не давањем новца из буџета ЕУ, због става те земље о ЛГБТ браковима, миграцији и односа са про-Сорошевском опозицијом.

Орбан је у видео снимку постављеном на Фесјбуку рекао да је постигнут споразум и да је преовладао је здрав разум, као и да је очувано европско јединство.

– Победили смо јер у тешким временима, током пандемије и економске кризе, нема места политичким и идеолошким дебатама које нас спречавају да предузмемо акције – истакао је Орбан.

Он је, међутим, рекао да су на столу и даље предлози које Мађарска не подржава, као што су питање миграција и мера против породице које “планира Брисел”.

Упркос могућим неслагањима у будућности, данас смо дефинитивно остварили три циља, напоменуо је Орбан.

Он је објаснио да је Мађарска успела да спречи заобилажење Уговора о ЕУ, као и да буде приморана да прихвати одлуке које не жели.

Осим тога, новац грађана Мађарске ће такође бити заштићен, истакао је премијер.

Председник Европског савета Шарл Мишел је данас на Твитеру објавио да је на самиту постигнут договор о буџету ЕУ и фонду за опоравак економије.

Извор: Тањуг