ОРБАНОВ МИНИСТАР УПОЗОРАВА СРБИЈУ: Мигранти раде неприхватљиве ствари по Балкану!

Имамо неприхватљиве слике на Западном Балкану да се мигранти понашају на варварски начин! – рекао је Мађарски министар у интервјуу за ТВ Права.

Мађарска је једна од ретких земаља Европе у којој се не цензурише мигрантско насиље и није забрањено говорити о расизму миграната према особама беле боје коже.

Шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто гостовао је на ТВ Прва, а имао је пуно тога да поручи грађанима Србија када је у питању тема насељавања миграната.

Шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто каже да све док европске институције буду говориле о обавезним квотама и солидарности, мигранти ће пристизати у Европу.

Мигранти то сматрају позивом, објашњава он критикујући актуелну позицију Брисела.

Сијарто у интервјуу за Прву телевизију каже да је став Будимпеште да мора да се промени актуелна мигрантска политика Европске уније.

“ЕУ мора да промени приступ и да каже не, једини начин да дођете у Европу је законито.

Ко год дође илегално, неће му бити дозвољено да уђе.

Наш принцип је следећи – ми треба да помогнемо тамо где је потребно, а тамо где нема проблема, не треба доносити нове проблеме”, казао је он.

Сијарто додаје да, ако Брисел настави политику позивања миграната, “имаћемо неприхватљиве слике на Западном Балкану да се мигранти понашају на варварски начин и угрожавају свакодневну безбедност и сигурност људи који овде живе”.

Извор: Српска Ствар Инфо