Још 295 заражених, девет преминуло

У последња 24 сата у Србији је на коронавирус 9.858 тестирано особа, њих 295 било је позитивно, док је, нажалост, преминуло девет особа. На респираторима се налази 132 особа.

Укупан број регистрованих случајева је 27.033, а број смртних је 614. Процента смртности износи 2.27 посто.

До данашњег пресека у 15 сати, укупан број тестираних особа је 713,104 особа, а број хоспитализованих је 3.315.

На данашњој конференцији је уместо председника Републике Србије, Александар Вучића, била премијерка Ана Брнабић која је указала да се, како је рекла, овако настави са поштовањем мера заштите, у јесан и евентуални јесењи талас улази спремније него пре неколико месеци.

– Обилазимо приватне лабораторије како бисмо се спремили за нови талас на јесен и подигли капацитете за ПЦР трестирања која су кључна – рекла је премијерка додајући да су грађани одговорнији.

Епидемиолог Предраг Кон рекао је да се епидемиолошка ситуација благо поправља.

– Сви показатељи указују на то да се ми налазимо у једној ситуацији постепеног смиривања и преласка из једне јасно неповољне у повољну ситуацију. Преко викенда посебно треба спроводити мере, носити маске и користити све оне мере које смо јасно давали – каже Кон.

Директорка КЦ Војводина Едита Стокић рекла је да је тај Клинички центар са највећим бројем хоспитализовних пацијената.

– КЦ Војводине заузима такав став да су капацитети повећани и велики број медициниског и немедицинскох особља збрињава пацијенте – рекла је она и још једном се осврнула на то да су гојазне особе више подложне вирусу.

Извор: Директно