Ослобођење: Вучић још није објавио детаље о састанку са Србима са Косова

Председник покрета “Ослобођење” Млађан Ђорђевић саопштио је да је истекао рок у којем је Александар Вучић обећао да ће јавност сазнати закључке састанка са представницима Срба са Косова и Метохије и одговорити да ли је енергетски систем у покрајини прешао потпуно под контролу Приштине.

Ђорђевић је у саопштењу напоменуо да је Вучић у среду изјавио да ће грађани “о закључцима бити обавештени у наредна 72 сата”, а да се то до данас није догодило.

“Шта се дешава са енергетиком на Косову и Метохији? Зашто је овај стратешки систем предат Албанцима? Ко ће снабдевати српска домаћинства струјом? Шта Срби на Космету уопште могу да очекују, да ли ће приштинско предузеће ретроактивно наплаћивати и сећи им струју и на тај начин вршити нови притисак на српску заједницу”, упитао је Ђорђевић.

У саопштењу је навео да је очигледно да се састанак са Србима тицао предаје енергетског система приштинској компанији, будући да су делегацију која је примила Србе са Косова, поред Вучића, чинили и министарка енергетике Зорана Михајловић, као и директори јавних предузећа Електропривреда Србије и Електромрежа Србије.

“Или је Александар Вучић толико неспособан да не уме да поштује рок од 72 сата који је сам себи поставио, или је ово покушај да се сакрије још једна издаја – предаја електроенергетског система Албанцима”, закључио је лидер покрета “Ослобођење”.

Извор: Бета