ОВО ЈЕ УДАР НА ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ! Доктор Тиодоровић укључио се у програм РТС-а! ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА ДАН НАКОН СКАНДАЛА У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ У НИШУ!

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић укључио се у програм емисије “Око” на Радио телевизији Србије и том приликом говорио каква је ситуација у Нишу сада, дан након хапшења директора Геронтолошког центра и чињенице да је коронавирус ушао и у ту установу

– Ситуација у Нишу је врло озбиљна и епидемиолошка ситуација је неповољна. Клинички центар у старом делу има 196 позитивних смештених у три објекта. У новом делу има 272 пацијента, међу њима је, нажалост, и 151 пацијент из Геронтолошког центра. Хала Чаир служи као привремена болница, 196 људи је тамо. И имамо 200 пацијената у Студентском дому поред Медицинског факултета. КЦ има јос 460 постеља на располагању у које ће смештати средње и тешко оболеле. Ово је удар на здравствени систем, пре свега због онога што се десило у Геронстолошком центру. То је озбиљан удар који треба издржати, спремна је и болница у Лесковцу која ће бити ковид болница. Сви смо погођени трагедијом нашег доктора Лазе који је задужио овај здравствени систем. Сматрамо да би требало размишљати о ковид болницама можда у још неком од градова. Припремамо се да отворимо и неке друге објекте, на пример школе, за лаке болеснике, а можда ћемо то да урадимо и у Хотелу Наис. Чинимо све – рекао је доктор Тиодоровић.

Извор: Информер