ОВО СЕ РЕТКО ДЕШАВА! Путин и Трамп издали заједничко саопштење, а у све то уплетена је и Немачка!

Руски председник Владимир Путин и његов амерички колега Доналд Трамп издали су ретко заједничко саопштење у знак сећања на везу између америчких и совјетских трупа из Другог светског рата у борби против нацистичке Немачке као пример како њихове земље могу да сарађују.

Заједничким саопштењем обележена је годишњица сусрета 25. априла 1945. године, када су се совјетски војници, који су напредовали са истока, и америчке трупе, које су се кретале са запада срели на мосту преко реке Елбе у Немачкој, јавља Ројтерс.

– Овај догађај најавио је одлучујући пораз нацистичког режима.”Дух Елбе” је пример како наше земље могу поништити разлике, градити поверење и сарађивати у потрази за вишим циљем – наводи се у саопштењу.

Саопштење Трампа и Путина долази усред великих напора у америчко-руским везама око низа питања, од контроле наоружања и интервенција у Украјини и Сирији до оптужби САД да је Русија проширила дезинформације о новој пандемији коронавируса и мешала се у америчке изборне кампање, наводи Ројтерс.

Извор: Танјуг