ОВУ ИСТИНУ О КОРОНИ У СРБИЈИ И ВАКЦИНАМА НИКО НЕ СМЕ ДА КАЖЕ: Поражавајуће је шта се ради, ОБАВЕЗНО ПРОЧИТАЈТЕ ОВО

 

Имате ли храбрости да признате сами себи?

Наш текст о теоријама завере у вези са вакцином за коронавирус наишао је на велику пажњу читалаца, а они који су прозвани у њему, теоретичари завере у Србији и региону, уредно су испунили простор предвиђен за коментаре најгнуснијим увредама на рачун аутора и нашег портала.

Као што су научници приметили да пацијентима короне прети повећана опасност од згрушњавања крви, тако смо и ми приметили да су буквално сви коментари у којима се пропагирају теорије завере и вређају они који тврде да су теоретичари завере необразовани несрећници – неписмени.

Како бисмо јавност упознали са још неким особинама ових људи, осим њиховог незнања, неморала, а сад видимо и неписмености, одлучили смо да направимо мали мисаони експеримент који се тиче њихове доследности и храбрости, и тако помогнемо да се баци светло на карактер ових индивидуа.

Зато почнимо: претпоставка овог нашег опита је да коронавирус не убија само старе и беспомоћне и хроничне болеснике, и да је опасност по младе и здраве људе далеко већа него што реално јесте.

Јер, а то добро знају и теоретичари завере, овај вирус може озбиљно да угрози, па чак и убије, свакога, па и младе и здраве, али далеко, далеко већа опасност од њега прети нашим бакама и декама, као и људима оболелим од рака, дијабетеса, високог крвног притиска или других хроничних болести.

Али, замислимо на моменат да је овај вирус попут вируса великих богиња – вариола вера мајор – и да има смртност од 20 до 40 одсто, те оставља страшне последице на оне који преживе – слепило, трајну унакаженост…

Упитајмо се, и будимо искрени према њима и себи, шта би у том случају радили наши домаћи, српски теоретичари завере, и како би звучала њихова трабуњања по друштвеним мрежама и простору предвиђеном за коментаре.

Да ли би се још причало о “завери Била Гејтса, Светске здравствене организације, Джорџа Сороша, Марине Абрамовић”? Да ли би се говорило о “чиповању”, да ли би се делиле “праве истине о владарима света који хоће да нас поробе”?

Да ли би фашисти и и олд сцхоол теоретичари завере и даље инсистирали на томе да су сви који желе вакцину “наивни”, и да “нема шансе да они или неко из њихове породице наседне на тај трик”.

Да ли би познати глумци, спортисти и певачи и у том случају учили памети у медицини др Пецу Кона?

Да скратимо: Не би.

Да је ова болест опасна колико и велике богиње, молили би Бога (ко верује) да научници што пре пронађу вакцину, и гурали би се да заузму прво место у реду за вакцинацију.

Уместо заверама СЗО и Била Гејтса, бавили би се заверама о постојању тајних друштава која ће да обезбеде вакцине прво себи и члановима својих породица, те члановима интересних кругова око њих.

Бавили би се и даље теоријама завера, само би променили тему.

Јер, да је корона опасна колико и велике богиње, онда би и они лично били угрожени. Овако, пошто ова сорта људи нема образа, ни морала, ни саосећања са онима које корона убија, овако они могу да причају шта год хоће и кад год хоће, и да пропагирају невакцинисање, јер њих се лично ова болест не тиче. То што ће некоме да умре бака или дека, то што ће нека деца да остану без маме или тате која има срчане проблеме – није њихов проблем.

Овако размишљају теоретичари завера.

И, верујте нам на реч, исти ови ликови који су најгласнији на друштвеним мрежама у пљувању званичне медицине (фала богу, протерани су донекле из медија) били би они који би се највише гурали да буду први вакцинисани.

Капирате? Нјихов једини морални компас, њихова мера човечности – је сигурност њихове сопствене гузице, да употребимо тај стари добри српски израз.

Још једном, да поновимо градиво: 

Глумац глуми, појма нема о епидемиологији или вирусологији. Тенисер пребацује лоптицу са једне стране мреже на другу. Појма нема о епидемиологији или вирусологији. Певач пева (макар и једну песму целу каријеру, у разним аранжманима) – појма нема о епидемиологији или вирусологији. Др Кон има појма о епидемиологији, јер се тиме бави целог свог живота. Тако ствари стоје. Као што би др Кон био смешан да узме рекет у руке и заигра против Вавринке, толико су смешни (и жалосни) селебритији који му држе лекције из епидемиологије.

Само што Кон који игра тенис не угрожава било чији живот.

Па још једном:

Вакцине су један од најважнијих изума у историји, онај драгоцени делић људског знања који је наука успела да укроти и упрегне у чезе које људски род носе далеко, сигурно и брзо. Без вакцина, свет не би постојао у облику у којем данас постоји. Деца би и даље масовно умирала од разних болештина, број ћопавих, слепих, изобличених и несрећних био би милион пута већи него што је то сад случај.

Вакцине су изум који нам је омогућио, поред свих осталих изума НАУЧНИКА (не певача, глумаца или спортиста) да овако удобно заваљени у фотеље читамо шта о вакцини и науци кажу ти исти певачи, спортисти и глумци.

Вакцинишите своју децу. Не будите проклете будале. Вакцинишите се сваком вакцином коју држава Србија препоручи. Јер они који препоручују те вакцине су СТРУЧЊАЦИ. Лјуди који се целог живота баве тим послом. НЕШТО ЗНАЈУ О ТОМЕ.

Извор: Еспрео.рс