Панић поднео тужбу против Вучића, следи и кривична пријава

Председник Синдиката лекара и фармацеута Србије и члан Покрета слободне Србије, др Раде Панић, поднео је данас Другом основном суду тужбу против председника Србије Александра Вучића због увреде части. Тужбом је обухваћен и РТС, с обзиром на то да је председник Србије увреде на његов рачун изнео на Јавном сервису.

Панић је, истовремено, најавио и кривичну пријаву против Вучића.

“Пријава се односи за повреду угледа и части, односно, ради се о кривичном законику, о кривичном делу увреде. Председник Србије је у два наврата изјавио неистине о мени. Првенствено се односи на рушење Републике Србије и њеног здравственог система, у Нишу, а пре тога на РТС-у је омаловажавао и Синдикат и мене и износио неистине и нетачне информације о томе шта се дешавало у Новом Пазару, а у међувремену и наводио да се ради о издаји то што смо ми изнели у јавност то што се у Пазару дешава”, рекао је др Панић за портал direktno.rs.

Подсећамо, како је nova.rs објавила, у тужби се наводи да је, гостујући на РТС 2. јула 2020. Вучић за Панића рекао да “он није председник никаквог синдиката здравствених радника, него једног од најмањих синдиката и то човек који најстрашније гадости о својој земљи изговара и најгоре лажи је изговорио. Он је рекао да раде 3 респиратора, а како раде свих 10? Ја вас питам што сте измишљали све то?”, изјавио је тада Вучић, на шта је Панић реаговао демантијем који никада није објављен.

“Поводом ових увредљивих и неистинитих изјава, Синдикат лекара и фармацеута Србије, поднео је одговор РТС. Др Раде Панић, тужилац у овој парници, јесте председник Синдиката лекара и фармацеута Србије (даље: СЛФС). СЛФС није ‘никакав’ нити ‘најмањи синдикат’, како га је увредљиво окарактерисао тужени. То је струковни синдикат запослених у делатности од општег друштвеног значаја, основан 1992. године”, наводи се у тужби против Вучића, у којој се истиче да РТС никада није објавио деманти, због чега грађани нису могли да чују истину.

Извор: Нова/Директно.рс