Петковић честитао Радојевићу избор за градоначелника

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић честитао је вечерас Милану Радојевићу на избору за градоначелника Северне Косовске Митровице и Српској листи на још једној убедљивој победи српске слоге и јединства.

”Срећан због тога што је овим и политика Републике Србије на Косову и Метохији однела победу и од грађана још једном добила убедљиву подршку. Српски народ у северној Косовској Митровици овим је потврдио своју непоколебљиву вољу да остане и опстане на Косову и Метохији, у чему ће на сваки начин бити подржан од председника Александра Вучића и Владе Србије”, поручио је Петковић у саопштењу.

Гласајући за кандидата Српске листе, како је додао, наши сународници у Косовској Митровици потврдили су и подршку идеји српске политичке саборности на Косову и Метохији, препознајући у Српској листи кровну државотворну политичку снагу у покрајни.

”Председник, Влада и Канцеларија за Косово и Метохију ће, у складу са стратешким значајем тог града за опстанак нашег народа у јужној покрајни, наставити да на сваки начин раде на томе да северна Косовска Митровица остане град мира, младости и будућности. Северна Косовска Митровица је једина урбана средина на Косову и Метохији у којој Срби данас чине већину, и као таква је кључан политички центар и центар нашег образовног и здравственог система, и то ће и надаље бити”, нагласио је Петковић, преноси Танјуг.

Он је додао да су Срби у Косовској Митровици, пркосећи епидемији и разним опструкцијама Приштине, још једном показали политичку зрелост и одговорност, на чему им је честитао, истичући да је уверен да су начинили прави избор.

Извор: Политика