Петковић: Српски сељак спасао српску економију! (ВИДЕО)

Српска радикална странка (СРС) затражила је повећање субвенција за пољопривреднике наводећи да је само у тој области привреде забележен раст током пандемије корона вируса.

Члан Централне отаџбинске управе СРС Марко Петковић оценио је да власт у Србији “нерелевантним” подацима умањује губитке у привреди изазване пандемијом и приказује нетачан раст бруто друштвеног производа.

“Истина је да је Србија имала мањи пад БДП-а од развијенијих европских земаља и то искључиво захваљујући српском сељаку о којем држава деценијама не води рачуна”, навео је Петковић а пренела СРС.

Оценио је да је “погрешна политика” одговорна за “константни пад пољопривредне производње и прехрамбене индустрије” и затражио већа државна улагања у пољопривреду.

“Срспки радикали се годинама уназад залажу за субвенционисање домаће производње, а страни инвеститори су добродошли ако овде улажу своја средства, а не као до сада, да користе добробити које добијају од Србије, од бесплатног земљишта, инфраструктурних прикључака, до плаћених радних места”, навео је Петковић.

Извор: Бета