Петковићу није дозвољен улазак на Косово да уручи помоћ након поплава

Канцеларија за КиМ саопштила је да су приштинске власти “ноћас, два сата после поноћи”, одлучиле да онемогуће директору те канцеларије Петру Петковићу да обиђе поплављена подручја у српским срединама на Косову и угроженим домаћинствима уручи хуманитарну помоћ.

„Очигледно је да је предизборна кампања у Приштини почела и пре законског рока и да су Срби поново главне мете. Поступак албанских политичара говори о томе да им је политички маркетинг важнији од живота и безбедности људи. Истовремено, овакво понашање Приштине показује и да Европска унија није у стању да обезбеди поштовање постигнутих споразума, међу којима је и онај о слободи кретања“, навео је Петковић у писаној изјави.

Додајући да не жели да на било који начин учествује у појачавању тензија у покрајини, „јер се таква атмосфера увек прелије преко леђа нашег народа“, навео је: „У једно сви могу да буду уверени – нико не може да нас заустави да помогнемо свом народу. Помоћ државе Србије и Канцеларије за Косово и Метохију ће стићи до нашег народа угроженог поплавама, као што смо и обећали“.

Извор: Н1