Пивљанин: Као да је мало драме, Кризни штаб нас додатно држи у неизвесности

Кризни штаб лута са својим одлукама и препорукама, изгубљен је цео сет репера како се понашати у овоме у чему смо се нашли, нисам сигуран ни да они знају шта траже од државе, а одлучиће – процена политичке штете таквих одлука, оценио је Ранко Пивљанин, уредник портала Нова.рс.

Он је рекао да има елемената садизма у понашању Кризног штаба, а ако га посматрамо према самом себи, онда и елемената – аутосадизма.

“Плашим се да се не одлучује на основу здравствених последица недоношења или неспровођења мера, већ се оне вагају у односу на евентуалну политичку штету или корист. Да су се питали стручњаци они би јасно знали и треба да знају, али консултације ван струке су оне које пресуђују”, додао је.

Најава министра Златобора Лончара да ће се одлука о новим мерама донети за 24 до 48 сати – личи на усвојену политицку матрицу, према председнику Србије Александру Вучићу, који исто тако најављује догађаје.

“Не знам зашто нас држе у тој неизвесности, иако је стање ванредно људи нешто желе да планирају. Они додатно праве ту врсту ишчекивања и додатне драме, као да је мало драме која се већ одиграва и у болницама, и на послу, и у животу”, упитао је Пивљанин.

Он је рекао и да верује да су болнице препуне и да је питање како ће држава и они који одлучују одговорити на то. “Бојим се да прављење ковид центара личи на неку причу попут оне са грађењем националног стадиона”, казао је.

“Српско инсистирање на фудбалу је национални мазохизам”

Говорећи о неуспеху српских фудбалера да се пласирају на Европско првенство, он је рекао да је то што се код нас игра “апотеоза нефудбала”.

“Одавно тај фудбал нема везе са оним што је лепота игре и што би донело задовољство људима, то је трговина, уопсте није изненађење што нам је фудбал и на репрезентативном нивоу овакав. Игра је синоћ била жалосна, јадна…”, казао је Пивљанин.

То је једна врста националног мазохизма, додао је он, да поред спортова у којима смо убедљиво најбољи у свету – кошарци, ватрполу, у тенису смо светско чудо, али ми инсистирамо на ономе у чему смо најгори.

“Требало би изгадити четири стадиона национална, па на њима да правимо слетове, јер се на њима сигурно неће играти фудбал барем у догледно време”, сматра он.

Извор: Н1