Појавио се снимак привођења митрополита Амфилохија

Он је на празник Цвети одржао службу у манастиру Златица у престоници Црне Горе, да би након исте био приведен

Архиепископ цетињски и митрополит црногорско-приморски Амфилохије, приведен је данас у Центар безбедности Подгорица

Он је на празник Цвети одржао службу у манастиру Златица у престоници Црне Горе, да би након исте био приведен.

– Митрополит је у Центру безбедности Подгорица. Приведен је после службе, за време које је владало право опсадно стање пред светињом. Ухапшено је и неколико свештеника из храма Христовог васкрсења. Очигледно, почео је са применом ”Закон о слободи вероисповести” – поручио је парох Златко Тапушковић, наводе Новости.

Полицајци су дошли у манастир Златица и након што су пришли Амфилохију и осталом свештенству, рекли следеће:

– Имамо петнаест минута, или колико је потребно да стигнемо до Центра за безбедност. Дајте нам ваше матичне бројеве, датуме рођења и бројеве телефона – рекао је један полицијски службеник.

Бранили једни друге

Свештенство се бранило, није хтело да да своје личне податке, и бранили једни друге, како појединци нису били на служењу литургије.

Док је полиција записивала матичне бројеве сваког од њих, свештенство је међусобно раговарало и било видно узнемирено јер је издато наређење за њихово привођење.

Након што су узели све потребне податке, полицајци су сваког ко је био присутан у одржавању литургије привели, након чега су се запутили у Центар за безбедност, где су их детаљније испитивали. Након три сата, свештенство је пуштено.

Погледајте видео:

Извор: Телеграф.рс