Почела седница о избору нове црногорске владе, присуствује и Мило Ђукановић

Скупштина Црне Горе почела је седницу, на чијем је дневном реду избор нове владе мандатара Здравка Кривокапића.

Седници присуствује председник државе и лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић, чија је партија после 30 година власти у опозицији.

Најављено је да ће седница, због великог интересовања посланика да учествују у расправи, трајати најмање два, а највише три дана.

Уочи седнице, испред зграде Скупштине се окупила група жена са транспарентима: “Минут ћутања за владу Кривокапића, не фашизму, не уништавају културног наслеђа, не отимању цркава и манастира…”.

Владу ће чинити 12 министара или, како их је мандатар назвао, “12 апостола”, а тринаести, потпредседник владе биће лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић.

У врху приоритета Кривокапићеве владе су “беспоштедна” борба против корупције, правда и равноправност свих грађана, добросудседски односи са свима у региону, економски опоравак након пандемије коронавируса.

Кривокапић је, током изношења експозеа, је рекао да “овај програм није могао да буде другачији”, преносе Вијести.

“Они који немају податке немају право да се играју подацима. Да ли је ово семинарски рад то нека процени неко други. Ово је оно што се у овом тренутку могло урадити. Ово је влада дисконтинуитета и не обавезује нас како је неко претходно радио”, рекао је.

Поручио је да ће “ова влада сигурно бити изгласана”.

“Није мањинска, већ влада народа. Тражили смо да не будемо критиковани, ако очекујете резултате онда нас орочите на шест месеци”, рекао је Кривокапић.

Додао је да ће Влада у фебруару направити програм рада за 2021. годину.

Извор: Н1