ПОЛЕМИКА РАДЕТЕ И СТОЈМИРОВИЋА: У Сребреници није било геноцида и највећи олош и шљам су они који кажу да јесте!

 

Током расправе о Предлогу закона о меморијалном центру “Старо сајмиште” полемисали су посланик Српске напредне странке Љубиша Стојмировић и посланица Српске радикалне странке Вјерица Радета, након што је Радета изнела тешке увреде на рачун политичара, али и новинара, који сматрају да се у Сребреници догодио геноцид.

Радета је током расправе поновила да у Сребреници није било геноцида и назвала новинарку  Снежану Чонградин “наказом од новинара”, јер износи да се геноцид догодио, те додала да су промотери тог става и Чедомир Јовановић, Ненад Чанак, Мариника Тепић, Антонела Риха:

“Морамо на сваком месту да тврдимо да у Сребреници није било геноцида и да кажемо да су највећи олош и шљам они који тврде да јесте, и то су Чеда, Чанак, Кандић, Риха, Тепић, Михајло Паваловић и њима слични”, рекла је Радета у парламенту.

Стојмировић јој је одговорио да му никада није била жеља да подржава оне које набројала, наводећи да је он један од посланика који је носио беџ радикала “У Сребреници није било геноцида” и мајицу “Косово је заувек Србија”.

“И ја се тога не стидим и увек браним то становиште и тврдим да у Сребреници није било геноцида, али мени смета следеће: Имали сте једну сувишну реч, назвали сте новинара, жену – наказом. То је оно што треба да избегавамо. Ви се сукобљавате са њиховим ставом, а не са личхношћу”, рекао је Стојмировић.

Он је додао и да би било добро да лидер радикала Војислав Шешељ свима посланицима подели своју књигу у којој наводи да у Сребреници није било геноцида.

“Нормално је за будуће нараштаје да имају документа, да се види да није било геноцида, али ништа неће мој или ваш аргумент бити јачи ако неког назовемо магарцем, чудовиштем или наказом. Немојте да нападате личност него њихов ставове”, рекао је Стојмировић.

Радета је одговорила да то што он назива личност јесу “караконџуле, шљам, најнижа људска врста и Срби само по рођењу, случајно” и додала да посланици СНС користе такође тешки речи када неко напада председника СНС и председника Републике.

“Ми никада нисмо рекли да то није добро, нити смо ставили примедбу. Не може та Чонградин, (Александра) Јерков, Тепић и други имати никакав посебан третман. Шта то значи нападамо жену? Она није жена, она је новинар који је плаћен са запада да све најгоре пише о Србији и за њу не може да се каже ништа лепо. За њу је лепа реч – караконџула. Тренутно не могу горе да се сетим”, рекла је Радета.

Она је додала да се то односи на све који покушавају да наметну тезу целокупном српском народу да се у Сребреници догодио геноциде.

“Немојте то лицемерство, то од вас не очекујем. Једном кад васе колеге буду говориле за ове што су на Н1, Данасу, онда интервенишете, ми нећемо, јер мислимо да сваком треба рећи оно што заслужује”, одговорила је Радета.

Радета је казала да радикали подржавају доношење Закона о меморијалном центру “Старо сајмиште”, јер је то партиотско питање, оцењујући да је добро што је на дневном реду.

 

Извор: Танјуг