Полиција Србије добила нове генерале

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић уручио је данас решења о унапређењу у чин генерала полиције помоћнику директора Богољубу Живковићу и начелници Управе за управне послове Валентини Вулић.

Стефановић је истакао је да су Живковић и Вулић својим дугогодишњим залагањем и професионалношћу показали како се брине о грађанима, о њиховој безбедности, али и о бржем и ефикаснијем пружању свих услуга које грађани добијају од МУП.

Живковић у МУП ради од 1993. године, а каријеру је почео у Одељењу управе полиције у Ивањици. Потом је радио у Управи за борбу против организованог криминала, а 2004. године именован је за начелника Полицијске управе Краљево. Већ шест година је помоћник директора полиције.

Вулић 27 година ради у МУП, све време на управним пословима. Каријеру је почела у Полицијској станици Вождовац, а 2007. године прелази у Управу за управне послове Полицијске управе за Београд, где је од 2015. до 2019. године била начелник. Од јануара 2019. године је начелник Управе за управне послове у Дирекцији полиције, наводи се у саопштењу МУП-а.

Извор: Н1