ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС 24 САТА МОЖДА ВЕЋ КРАЈЕМ НЕДЕЉЕ! Ригорозна мера у ОВОМ СЛУЧАЈУ, волонтери ће доносити само ове намирнице

Излазак из стана само уз радни налог. Допремање намирница, без могућности наручивања непотребних ствари. Друга опција – дозвољен одлазак до најближе продавнице и назад.

Полицијски час од 24 сата, уколико би био донет на територији наше земље, ступио би на снагу већ до краја ове недеље и то би подразумевало да нико не би могао да излази напоље, осим оних с радним налозима.

Председник Александар Вучић у недељу вече је најавио могућност увођења полицијског часа од 24 сата ако грађани не престану да без потребе излазе из кућа.

– Још се чека процена епидемиолога о стању у земљи и расту броја оболелих како би могло да се одлучи да ли ће се увести ова ригорозна мера забране кретања током целог дана. Уколико буде потребно, то ће бити спроведено наредних дана, највероватније до краја недеље. У пракси, то би значило да грађани не би уопште могли да напуштају своје домове – објашњава наш извор близак кризном штабу:

– То би подразумевало да напоље смеју само људи с радним налогом, док би остали живели у режиму у коме су сада старији од 65 година. Не би постојала могућност одласка у продавницу, већ би војска, полиција и волонтери доносили лекове и основне неопходне намирнице грађанима, без икакве могућности да наручују ствари које им нису потребне – додао је наш извор.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић наводи да ће одлука о евентуалном увођењу забране кретања од 24 сата зависити само од понашања Београђана.

– Ако се буду поштовале мере Владе, неће бити потребе за тим. Претходни викенд је показао да има људи који не разумеју у каквој смо опасности. Било је ситуација да неки млади, бахати и пијани по парковима нападају комуналне милиционере, који их моле да се склоне. Само од нас зависи хоће ли ова мера бити донета или не – каже Весић за Курир и наставља: – Још нико не зна да ли ће бити уведена потпуна забрана кретања, што подразумева да Град Београд логистички организује доставу намирница по становима и кућама, или ће бити дозвољен одлазак до најближе продавнице и назад. Свакако, све комуналне службе Града нормално ће радити.

Извор: Курир.рс