ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС У ТРАЈАЊУ ОД 24 САТА?! АПСОЛУТНО СМО ЗА! Шеф тима кинеских стручњака ОШТАР: Ако мере не буду појачане, тешко ће се епидемија ставити под контролу!

Пенг Зикианг, шеф тима кинеских стручњака у Београду укључио се у програм емисије “Око” на јавном сервису и објаснио која мера би за Србију била најбоља у овом тренутку, као и шта је приметио обилазећи Нови Пазар у јеку епидемије

– Јесте да се повећава број пацијената, повећава се и број тестираних, али то није тако страшно, крај је на видику, Влада је предузела све мере и мислим да ће се то окончати ускоро. Били смо у Новом Пазару, они су предузели јако добре мере изолације за људе из иностранства. Уколико Влада одлучи да подржи меру полицијског часа у трајању 24 сата, ми ћемо је свакако подржати. У Кини је Влада одлучила да затвори град што је још оштрија мера, а овде ако Влада одлучи да уведе мере полицијског часа 24 сата, то ће свакако допринети смањењу контаката и ширењу епидемије. Данас док смо се возили Новим Пазаром, видели смо да доста људи шета и не носи маске. Такође, ако се не уведу оштрије мере, тешко ће се епидемија ставити под контролу – рекао је кинески стручњак.

Извор: Информер