ПОЛИТИЧАР ПЕДОФИЛ НА КОРАК ОД РАСКРИНКАВАЊА? Јурић: Отац жртве се ломи да проговори!

Отац једне од жртава сексуалног искоришћавања, а чији је наводни актер српски политичар, забринут је за своју породицу у случају да проговори. После информација које је обелоданио Игор Јурић, оснивач Фондације “Тијана Јурић”, да је међу онима који су сексуално искоришћавали децу и свима добро познат политичар, незванично се сазнаје да се отац једне од жртава ломи да сведочи.

Јурић би требало да се састане са њим, како би разговарали о томе шта се дешавало, са жељом да охрабри и убеди оца жртве да све испричају у тужилаштву и на суду.

Наводно, отац жртве оклева јер је забринут за своју породицу и евентуалне последице које би после тога могли да трпе. Због тога се ломи и још не може да одлучи да ли да учествују у раскринкавању тог политичара. Јурић је пре два дана рекао да дотични није запослен у Влади Србије.
Јурић се захвалио јавности и председнику Србије Александру Вучићу на подршци и томе што верују у његов рад.

– На решавању овог случаја ради се свакодневно и врло озбиљно. Када будемо имали довољно доказе да задовољимо правду и човека осудимо, јавност ће бити упозната са идентитетом истог. То ја обећавам – јасан је Јурић.

Отац трагично настрадале Тијане је на ТВ Прва рекао да има фотографије извучене са снимака камера на којима се виде тај политичар и жртва, али да то није довољно да тај човек буде правоснажно осуђен и добије казну колику заслужује. Он је рекао да нема крунске доказе, а то су сведочења жртве. Испричао је и да је тај политичар гостовао на многим телевизијама, али и да има шефа, што значи да није лидер ниједне странке.

Јурић је казао и да ће, кад буде имао чврсте доказе, њих однети у тужилаштво, као што је урадио у два случаја у Новом Саду, после чега су ухапшени модни креатор Срђан Швељо и доктор судске медицине Ш. Т.

И поред информација којима је Јурић потресао јавност, ниједно тужилаштво му није по службеној дужности затражило фотографије, како би на основу њих они даље водили истрагу. Проблем је технички, јер није обелодањено у ком граду се то десило, односно где живи тај политичар, па се не зна чија би то могла да буде надлежност.

Извор: Курир.рс