“Понос” Србије оставља раднике без посла!

Понос Србије, како су “Ер Србију” називали сви министри Владе Републике Србије, и посао века, како га је ословљавао тада Александар Вучић, данас својим радницима нуде отпремнине, остављају их без посла и најављују смањења плате свима који остану да раде.

О томе да је нешто “Труло у држави Данској” око тог посла “века” јавно је говорио и упозоравао лидер српских радикала, проф. др Војислав Шешељ, на конференцији за новинаре јануара 2015. године коју преносимо у целости:

Превару века ће да плати Србија, платиће сви грађани Србије

Шешељ: За данас смо припремили, уз помоћ наших правних стручњака, отварање афере „Етихада“ и преваре са ваздухопловном компанијом „Ер Србија“.

За сувласништво над 49 посто некадашњег ЈАТ-а, а сада се то зове „Ер Србија“, „Етихад“ није уложио ни један једини долар. Дакле, 49 посто је добио потпуно бесплатно. Само су гарантовали кредит од 40 милиона долара, а гаранције су одмах наплатили најмом два „Ербасова“ авиона, које је „Ер Србија“ изнајмила од „Етихада“.

По уговору, чији оригинал ми, српски радикали, имамо, а који је у кабинету генералног директора „Јат ервјеза“ заведен 21. октобра 2013. године, и то под бројем 1744, најам сваког од ових авиона платили смо 3137,80 долара по сату, што је 1.300.000,00 долара месечно.

Такав уговор био је на снази око десет месеци, у ком периоду је „Етихаду“ исплаћен износ од 40 милиона долара кредита. Овај уговор, који нам је доставио наш извор из Министарства саобраћаја, Вучић није показао на конференцији за новинаре.

По истеку тог рока, најам је смањен на 350 хиљада долара месечно. Најам авиона је плаћан за 415 сати лета, без обзира на то колико ће стварно сати летети. Авиони су били изнајмљени са такозваном њет леасе клаузулом, што значи са посадом.

Оба ова авиона ових дана су враћена „Етихаду“ на рециклажу, дакле, дотрајали су, а Александар Вучић је обавештавао и обмањивао јавност да је реч о новим авионима.

Интересантно је да је ЈАТ два авиона истих карактеристика изнајмљивао од Бугара по цени најма од 80 хиљада долара месечно, што је око 16 пута јефтиније од првобитног уговора за најам „Етихадових“ авиона. Авиони изнајмљени од Бугара су били без посаде.

Иако је „Етихад“ мањински партнер „Ер Србије“, добио је право стопроцентног руковођења. Дакле, са 49 посто власништва, за које нису дали ниједан долар, сад имају право стопроцентног руковођења. То „Етихадово“ руководство изнајмило је и десет „Ербасових“ авиона, а девет наших „боинга“ је паркирано у хангару, који су још у возном стању и могли би да лете.

„Ер басови“ авиони су истих карактеристика као и наши „боинг“ авиони, само су нешто млађи. Боинзи који су били власништво ЈАТ-а, сада „Ер Србије“, технички су исправни и могли су да лете без икаквих додатних улагања све до 2017. године.

„Етихадово“ руководство изнајмљује авионе са клаузулом да се авион повлачи оног момента када „Ер Србија“ не уплати само једну рату најма. Циљ је да „Ер Србија“ на тај начин остане са четири, пет исправних „боинга“, а остале да отпишу, јер се на тај начин испуњава услов Европске уније да „Ер Србија“ постане регионални превозник.

Уговорено је и да се „Ербасови“ авиони могу повући након годину и по дана без икаквог образложења. То стоји у уговору.

Намера је да се у скоријој будућности продају слотови, а то су редови летења, за којима је у земљама Европске уније велика потражња. На пример, за слот за Лондон, који је поседовао још ЈАТ и преузела „Ер Србија“ може се добити око пола милиона долара.

„Етихадов“ директор „Ер Србије“ Дане Кондић набавио је и униформе за посаде авиона из Пакистана. Само на име царине плаћено је 110 хиљада евра, а раније су униформе куповане од домаће фирме „Николас“.

За обавезну редовну праксу пилота вожње на симулаторима увек се расписивао тендер и бирао најбољи понуђач. Прошле године, без тендера Кондић је изабрао „Ер Берлин“, за који је по пилоту „Ер Србија“ плаћала 50 хиљада евра. „Катар ервејз“, на пример, исте услуге је нудио за пола те цене. Интересантно је да је „Етихад“ сувласник „Ер Берлина“. Дакле, плаћа се „Ер Берлину“ 50 хиљада евра по пилоту, уместо да се плати „Катар ервејзу“ 25 хиљада долара по пилоту, та обука на симулатору.

Александар Вучић је недавно изјавио да ће „Ер Србија“ до краја године пословати позитивно, што је апсолутно немогуће, с обзиром да је треће тромесечје завршено са 75 милиона евра губитка.
Реално постоје услови да „Ер Србија“ послује позитивно зато што испуњава светски стандард од 60 посто попуњености капацитета на летовима, али за то је потребно домаћинско пословање и заштита интереса домаћег превозника, а не испуњавање услова Европске уније.

Дакле, то је та велика превара око наводне приватизације ЈАТ-а, формирања нове компаније „Ер Србија“ и улоге компаније из Уједињених Арапских Емирата „Ер Етихада“.

Ту превару ће да плати Србија, платиће сви грађани Србије.