ПОНОВО БУКТИ РАТ У ДС! ФУНКЦИОНЕРИ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ ИПАК ИЗЛАЗЕ НА ИЗБОРЕ?

Лутовац је казао да је одлука о бојкоту донета и да док год постоји одлука да се не излази на изборе тако ће и остати….
Председник Демократске странке Зоран Лутовац каже да постоје спекулације о томе да неки незадовољни функционери својим положајем унутар странке размишљају да у договору са неким другим посланицима из неких других странака формирају своју заједничку листу и ипак изађу на те изборе.

Он је за Н1 рекао и да је понашање посланице ДС Гордане Чомић, која се у четвртак појавила на седници Скупштине Србије, лош пример за чланове странке и грађане Србије.

Тај потез Чомићеве, како каже, потврђује да може бити тачно да ће неки незадовољни функционери ипак изаћи на изборе.

“Они који желе да буду део ДС-а дужни су да поштују одлуке странке. Ја када се нисам слагао са ставовима странке никада у јавности нисам давао изјаве против њих. Ако не поштујете процедуру у оквиру своје странке како ћете поштовати када сутра дођете на власт”, рекао је Лутовац.

Коментаришући могућност да у појединим општинама СзС изађе на изборе, пре свега у Параћину и у Шапцу, Лутовац је казао да је одлука о бојкоту донета и да док год постоји одлука да се не излази на изборе тако ће и остати.

Не искључује, међутим, ни могућност да се у појединим градовима неке од странака из опозициног блока појаве на изборима, али се нада да до тога неће доћи.

Коментаришући могуће ново цепање у странци, тврди да да нема подела, те да постоји “само неколицина незадовољних функционера”.

“Они, незадовољни својим положајем желе да побољшају своју позицију, а ја се искрено надам да је дошло време да ДС буде тачка окупљања, а не одвајања. О подели нема ни речи. Могао би да буде излазак (из странке) неколицине незадовољних кандидата, а не подела. Овде имате једну огромну већину која је за политику која се сада спроводи и једну мањину која то не спроводи”, рекао је Лутовац.

Упитан да каже ко управља ДС-ом у овом тренутку, напомиње да таква питања долазе из “режимских медија и од режима”.

“Врло је јасно да се одлуке у ДС-у доносе у складу са статутом. Одлуке доносе чланови и нико више. Нико са стране не утиче на ДС”, искључив је Лутовац.

Тврди и да председник Србије Александар Вучић на све начине покушава да унесе додатни раздор у ДС.

Извор: Еспресо.рс