Поповић (ССП): Да ли је Вучић лагао када је отворио станицу Београд центар

Председница Извршног одобра Странке слободе и правде (ССП) Мила Поповић упитала је данас министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислава Момировића да ли је председник Србије Александар Вучић лагао када је отворио железничку станицу Београд центар 2016. године.

Момировић је у суботу током обиласка градилишта у Прокопу изјавио да ће радови на тој станици, која би требало да замени стару Главну железничку станицу, бити завршени за око три године.
“Када кажете да планирате да Главна железничка станица буде завршена за три године, да ли то значи да је Александар Вучић лагао јавност када је свечано отворио ту исту станицу у јануару 2016. и рекао да ће сви радови бити завршени 2018. године”, навела је Поповић у саопштењу.

Упитала је Момировића и да ли га грађани Београда не интересују, “јер најмање пет година неће имати Главну железничку станицу” и да ли је реч о “обмани”, јер је буџетом града Београда предвиђено да изградња приступних саобраћајница за ту станицу почне тек 2023. године.

“Јасно је да је одговор на сва питања потврдан, да су све наведене тврдње тачне и зато ћемо Београђанима вратити Главну железничку станицу на Савском тргу, одмах након победе на предстојећим београдским изборима”, најавила је Поповић.

Извор: Бета