Послата инспекција у приватни вртић у Београду након навода о злостављању

Градска просветна инспекција по хитном налогу секретара за образовање и дечју заштиту Славка Гака већ током преподнева ће обавити ванредну контролу приватног вртића „Замак”, након што су се појавили снимци у неким медијима злостављања деце и непрофесионалног понашања за које се наводи да су из тог вртића.

„Уколико се утврди да су снимци које је објавио „Српски телеграф” аутентични, и установа и васпитачица из тог вртића ће сносити последице. Инспекција ће утврдити чињенице и институције даље ће обавити свој посао али такав однос према деци је апсолутно непримерен и недозвољен у било ком вртићу, државном или приватном“, рекао је Гак.

Он је додао да је дао налог да се хитно испитају наводи из медија, те да Секретаријат за образовање и дечју заштиту и Просветна инспекција Града Београда до сада нису добили ниједну представку родитеља нити запослених у вези са начином рада у овом вртићу.

„То ништа не значи за сада, у даљим одлукама ћемо се водити искључиво ставовима инспекције након контроле“, поручио је Гак.

Он је позвао родитеље да пријављују овакве случајеве уколико имају сазнања о њима и да не чекају са реаговањем.

„Када добијемо примедбе, ми одмах проверавамо наводе, не можемо да дозволимо да овакви случајеви прођу некажњено, одакле год да долазе снимци“, закључио је Гак.

Извор: Н1