После годину и по дана реконструисан коловоз на четири дорћолска булевара

РЕКОНСТРУКЦИЈА четири дорћолска булевара која је почела пре годину и по коначно је приведена крају, бар што се тиче уређења коловоза и спајања са Улицом Тадеуша Кошћушка.

Како су се репортери “Новости” уверили, Улица цара Душана коначно је асфалтом дошла до Зоолошког врта, па је мукама житеља овог дела престонице и грађана који користе овај путни правац, коначно дошао крај. Од Улице краља Петра возачи ће на добром делу Цара Душана имати само по једну траку у оба смера, док се касније ова битна саобраћајница проширује на три.

Радови, који су на потезу од Француске до Тадеуша Кошћушка пролонгирани неколико пута, најмање напредују на тротоарима, где у појединим деловима ближе Зоолошком врту багери тек сада скидају дотрајале и старе плочнике. Ангажована механизација и недовољан број радника на терену не уливају оптимизам да ће уређење убрзо бити готово, већ да неимаре тек очекује доста посла.

– Још радимо део подземних инсталација, како бисмо то завршили до краја године – кажу нам радници које смо затекли на градилишту. – Такође, уградња коцки тече одређеном динамиком, трудимо се колико можемо да саобраћај дуж целе улице што мање трпи. Засад нам је погодовало време, али уколико се ситуација погорша, то ће знатно утицати на завршетак радова. Наравно, и присуство вируса корона знатно отежава извршење планираних задатака, па због тога још није проходна Улица Риге од Фере.

Ни изливање бетонских трамвајских баштица још није готово, па су током претходних дана скоро сви радници били ангажовани на њиховом завршетку, како би трамваји у што скоријем периоду обавезне пробне вожње имали дуж целе трасе. Такође су и даље на завршеним баштицама паркирани аутомобили, који чак ометају проток саобраћаја, па их возачи неретко заобилазе, а због раскопаних тротоара оне су преузеле улогу пешачких стаза. Путари ових дана исцртавају потребну сигнализацију и обележавају аутобуска и трамвајска стајалишта у Улици цара Душана.

Становници овог дела Дорћола и даље негодују због кашњења уређења тротоара, јер им је знатно отежано кретање, а ту су и бројне рупе и неравнине. Чак и тамо где су радови на коловозу приведени крају, на тротоарима има шута, разбацан је материјал . Препреке ће пролазници прескакати још неко време.

ПЛАТО ЈОШ ДАЛЕКО

ИАКО је саобраћај из Палмотићеве улице пре неколико дана пуштен за возила, радови на новом платоу напредују веома споро. Репортери “Новости” јуче су затекли неколико радника који су изливали каскадне баштице, након чега следи уградња плоча. Боља ситуација није ни на изградњи сквера на углу Далматинске и Џорџа Вашингтона, где радови стоје већ неко време, па је њихов завршетак немогуће предвидети.

Извор: Вечерње новости