Потврђена оптужница против Гуцатија и Харадинаја

ПРИШТИНА – Оптужница против шефова Удружења ратних ветерана ОВК Хиснија Гуцатија и Насима Харадинаја због обелодањивања поверљивих докумената из Специјализованог тужилаштва Косова, међу којима су и имена потенцијалних сведока, потврђена је одлуком судије за претходни поступак.

Ово је, како преноси приштинска Коха, навео адвокат Томе Гаши на свом Фејсбук профилу, а суд се овим поводом још није огласио.

Гаши је написао да се Гуцати и Харадинај терете у четири тачке оптужнице због ометања правде и њиховим радњама између 7. и 25. септембра ове године.

Харадинају и Гуцатију, који су у притвору у Хагу, данас је предата оптужница коју је потврдио судија и они очекују се да ће се појавити пред судијом на следећим рочиштима, додао је Гаши.

Оптужница је поднета судији за претходни поступак Специјализованих већа Косова са седиштем у Хагу 30. октобра на потврђивање и то као стриктно поверљива.

Ово је трећа по реду оптужница за коју се зна да је потврђена пред Специјализованим већима, познатијим као Суд за злочине ОВК.

Гуцати и Харадинај су у притвору у Хагу због опасности да би могао да побегне, да би морао да омета предстојеће кривичне поступке који це се водити пред Специјализваним већима против припадника ОВК, као и да це наставити да понавља кривична дела за која се већ сумњичи, преноси Танјуг.

Обојица су ухапшена због застрашивања сведока у поступцима који це бити водени пред тим судом.

Извор: Политика