Повлачи се вода на југу Србије, затворен пут Крушевац – Ниш

Ванредна ситуација због поплава на југу Србије је на снази још у 12 локалних самоправа, због изливања Јужне Мораве затворен је пут Крушевац-Ниш, код Ђуниса, али надлежни наводе да се ситуација нормализује, објавила је Радио-телевизија Србије.

Проблеме са струјом и даље има око један одсто потрошача, а међу њима су већином мештани села у општини Медвеђа.

Начелница Пиротског округа Драгана Тончић рекла је за РТС да се Нишава вратила у корито, вода се повукла из дворишта, али да је још има у подрумским просторијама у приградским насељима.

Вода за пиће у Пироту је исправна, док има проблема у Белој Паланци, рекла је Тончић и најавила да ће у току дана бити подељено 200 пари чизама најугроженијим грађанима.

У Бабушници и Димитровграду ради се на санацији терена, док ће општина Димитровград данас почети са проценом штете, најавила је она.

Због поплава на југу из својих домова евакусано је 85 људи.

Ибар је у уторак увече поплавио више кућа на обали у Косовској Митровици, док су породице које живе у близини реке евакуисане.

У том делу града је превентивно искључена и струја, преносе медији.

Ибар је раније поплавио најмање тридесетак кућа у селима Рударе и Грабовац код Звечана.

У српским срединама на Косову и Метохији екипе на терену процењују колика је штета, после изливања Ситнице, Лаба, Биначке Мораве и Дренице.

Више од 3.000 људи у општини Косовска Каменица „одсечено је од света“ после рушења два моста у селима Ајновце и Мочаре због набујале Криве реке.

Извор: Н1