Пред Србијом су огромни притисци и изазови уколико се буде држала чланства у ЕУ! (ВИДЕО)

Заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ на данашњој конференцији за медије рекао је да је дошло крајње време да Република Србија промени своју спољнополитичку оријентацију.

Шешељ је истакао да ће притисци на Србију бити огромни уколико се буде и даље залагала за улазак у Европску унију тако што ће тражити да се у потпуности призна независност такозване Републике Косово, да се одрекне дела своје територије, да не поштује сопствени територијални интегритет, као и да изврши одлучујући притисак на српско вођство у Републици Српској, да се Република Српска ликвидира и Бања Лука утопи у унитарну Босну и Херцеговину.

Радикали сматрају да Србија никако не сме да пристане на све то.

– Сматрамо да основни приоритет сваке власти у Србији мора да буде очување Косова и Метохије у саставу Србије и да није вредно то што ћемо добити повољне кредите, што ћемо формирати некакву економску унију или балканску унију са неким земљама Западног Балкана, онога што ми треба да дамо за узврат, односно сматрамо да је очување нашег територијалног интегритета задатак број један и да не може са тим да се тргује – рекао је Шешељ.

Он је такође додао да национале интересе Србија може остварити уколико буде опредељена за чланство у Евроазијској економској унији, у Организацији договора о колективној безбедности.

Шешељ је навео да радикали нису за изолацију од Европске уније и да Србија треба да сарађује са сваком европском земљом али на билатералном нивоу без уцењивања, где не сме да долази са једне стране обећање које је исто већ 20 година а да се од Србије тражи да се одрекне дела своје територије и да учествује у укидању Републике Српске.

Радикали позивају Владу Републике Србије, напредњачки режим у Београду, да се та политика размотри, да се отвори расправа о путу Србије и последицама пута Србије у Европску унију и коначно, после 20 година, да се то питање једном за сва времена затвори.

Извор: Српска Ствар