Прекинуто припремно рочиште у случају убиства Оливера Ивановића

Ново припремно рочиште у случају убиства Оливера Ивановића прекинуто је данас из процедуралних разлога у вези са променом браниоца једног од оптужених, пише портал КоССев. Наставак је заказан за 11. децембар.

Како је пренео портал КоССев, оптужени за убиство Оливера Ивановића нису добили ни нову, трећу оптужницу на српском језику, али су се без обзира на то током данашњег претреса изјаснили да се са рочиштем настави и да им се оптужница прочита на албанском језику.

У посебном одељењу Основног суда у Приштини данас је одржан поновни претрес по новој, трећој оптужници, коју је Специјално тужилаштво поднело 11. новембра, а адвокати одбране су је оценили исто као и претходне – неутемељеном, непотпуном и непоткрепљеном.

Заседању су присуствовали само окривљени и медији, док чланови породица оптужених, као ни Оливера Ивановића, нису били присутни.

Одлуком Апелационог суда у Приштини, у септембру месецу предмет убиства Оливера Ивановића враћен је на почетак. Жалба одбране оптужених је усвојена, након чега је тужилаштву враћена оптужница на уређење.

У претходном поступку одржано је само једно рочиште, 11. фебруара када су се оптужени изјаснили да нису криви.

У процесу који води косовско Специјално тужилаштво пред Општим судом у Приштини, оптужени су Марко Рошић, Недељко Спасојевић, Силвана Арсовић, Жарко Јовановић, Драгиша Марковић, Раде Басара. Као вође криминалне групе оптужени су Милан Радоичић и Звонко Веселиновић.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године, испред седишта странке у Косовској Митровици.

Извор: Н1