Прелевић: Прислушкивање Вучића се није могло десити без знања Стефановића

Адвокат Божо Прелевић изјавио је да се без знања доскорашњег министра унутрашњих послова Небојша Стефановић није могло десити прислушкивање председника Србије Александра Вучића.

„Тај сукоб је заправо очигледан. Он се односи и на ‘аферу прислушкивања’. Све је потпуно јасно, нема ту ни невиних, ни наивних, ни глупих. Неко је знао да ће његов живот и слобода зависити од тога да ли је или није скупио снимке и сакрио их на више места. Колико видимо, никоме се ту није ништа десило, дакле, моја теза је тачна. Снимци се, наиме, чувају и увек су се снимцима неки ‘дисциплиновали’. Прислушкивање се није могло дестити без знања Стефановића“, рекао је Прелевић, за нови број недељника Време, на питање „да ли је прича о сукобу Стефановића и Вућића производ чаршијске маште или у њој има истине“.

Како је Прелевић навео, „велико је питање да ли је то Стефановић радио у сврху напада или у сврху одбране“.

„Ако себе покушавате да сачувате, потрудићете се много више него ако некога нападате“, рекао је адвокат.

Прелевић, који је и координатор Савета за безбедност Скупштине слободне Србије, је рекао да је Стефановић „имао тамо (министарство унутрашњих послова) људе са којима се могао консултовати, а који су такође скупили аудио и видео-снимке и на сигурно их похранили, да би на основу тога преживели ии добили позиције“.

„Притом је знао много боље него ми ко је Вучић и на шта је све спреман. Не мислим, наравно, да је Стефановић био кључни човек у свему томе, али понављам – без његовог знања то није могло да се деси“, истакао је Прелевић.

Он је рекао да му је „не један него доста људи из полиције рекло да би полиција била у много горој позицији да се Стефановић није често понашао као брана криминалним захтевима“.

„Могу само да замислим шта су све од њега тражили. Вучићу се свакако не свиђа један део његових сарадника, али је велико питање да ли му се исплати да их мења. Не зна шта могу да учине када их смени“, рекао је Прелевић.

Он је оценио да је „што се тиче нарко-картела, данас ситуација веома слична Милошевићевом добу, а финансијски криминал сада почива на приватизацијама, нетранспарентним тендерима и отимању државне земље“.

„Власт краде од грађана милијарде евра. Србија је окупирана скакавцима који је глођу и од ње неће остати ништа ако не дође до неких релативно брзих промена“, рекао је Прелевић.

Извор: Н1