Превара у Београду на води: Уместо одштете нудили материјал

Станар луксузног насеља Београд на води, који је видно незадовољан одлуком да тамо купи стан и који је раније у разговору за Нова.рс указао на све проблеме са којима се сусрео након куповине некретнине, каже да су му надлежни уместо новца за накнадне радове, које је био принуђен да обави, нудили грађевински материјал.

Један од станара луксузног кварта Београд на води (чије је име познато редакцији), где квадрат стана иде и преко 3.000 евра, у разговору за портал Нова.рс испричао је раније да су његови проблеми почели чим се у уселио у једну од зграда. Наишао је на криве зидове и плочице у стану, потом на плављење гараже, и лоше стање зидова и лифта у згради.

У разговору за Нова.рс овај станар истиче да је жалбе улагао константно, али да није добијао одговоре на њих. Пошто је мајсторима, који су морали да исправе лоше радове, дао неколико хиљада евра, поднео је захтев за компезацију штете.

“Радови су били огромни и пуно су нас коштали, поприлично сам морао да уложим због кривих зидова, плочица и бројних аномалија. Управо због тога сам од руководства Београда на води затражио да ми се надокнаде претрпљени трошкови. Поднео сам захтев за компензацију, међутим, добио сам веома чудну понуду. У неформалном разговору рекли су ми да новац за трошкове не могу да ми дају, али да су тренутно у изградњи две зграде, те да, ако имам неку викендицу, могу да ми је опреме тим материјалом са градилишта”, каже овај станар за наш портал.

“Морам да признам да је требало да ми на самом почетку буде јасно са ким сам ушао у сарадњу. Ја сам стан узео 8. марта, када су имали акцију. Речено ми је да ћу ако узмем тог дана стан, добити годину дана бесплатног одржавања. Моја девојка и ја смо узели стан тада, међутим, зато што је у поменутом пуно дувало, па смо заменили за други. Ипак, тада су ми рекли да ваучер више не важи, јер је сада реч о другом стану”, прича овај станар.

Подсетимо, овај станар је раније у разговору за Нова.рс истакао да није баш најбоље прошао приликом куповине стана у насељу Београд на води. Истакао је да је наишао на криве зидове, плочице, а да им често услед падавина плави гаража.

Овај станар видно је незадовољан услугом у овом луксузном делу Београда. Како је истакао, у више наврата се жалио у намери да се неке ствари поправе, али су надлежни били глуви за његове проблеме.

“Помирио сам се са тим да се ситуација неће поправити, само желим да упозорим остале грађане да пазе на све детаље приликом куповине некретнине. Ја сам стан узео док је био у сивој фази изградње и грдно сам се преварио”, додаје он.

Извор: Нова.рс