Припадници МУП-а, БИА и ВОА оптужени за криминал!

Тужилаштво за организовани криминал подигло је нову оптужницу против власника пољопривредног добра „Јовањица” Предрага Колувије, којом је обухваћено још осам особа, припадника МУП-а, БИА и ВОА, ухапшених у јулу у наставку истраге у вези са производњом марихуане.

Поред Колувује, који се терети као организатор ове групе оптужени су и Александар Тошић, Бранислав Радосављевић, Радован Бојовић, Милан Кендија, Саша Вујисић, Зоран Баштовановић, Милош Тофиловић и Славиша Милинковић, преноси Танјуг.

Терете се за удруживање ради вршења кривичних дела, недозвољен промет дрогама, кршење закона о тајности података, недозвољено ношење оружја, фалсификовање службене исправе.

Сви осим Колувије, коме је прво суђење почело у октобру, бране се са слободе јер им је притвор укинут 18. септембра.

Подсећамо, почетком јула потврђене су сумње да је Колувија имао озбиљне везе у државним структурама јер су тада ухапшени полицајци и припадници БИА због сарадње са њим. Саопштено је и да се трага за агентом Војнообавештајне агенције (ВОА).

Предраг Колувија ухапшен је у новембру прошле године када је полиција код њега пронашла фалсификовану полицијску легитимацију, а на његовом имању у Старој Пазови готово четири тоне марихуане.

Извор: Политика