ПСГ: Министровом куму налепница важнија од живота

Покрет слободних грађана (ПСГ) оценио је данас да су први потези министра грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Србије, Томислава Момировића, само потврда штетног осмогодишњег погодбеног начина рада Александра Вучића и Српске напредне странке (СНС).

“Момировић који је пре месец дана постао министар, као прву одлуку је донео да постави свог кума Милоша Адамовића, за председника Наџорног одбора јавног предузећа ‘Путеви Србије’. Адамовићева прва одлука је да агенцији ‘Реддит’ плати пет милиона динара да редизајнира лого ‘Путева Србије'”, саопштио је ПСГ.

Покрет указује да оваква одлука “Путева Србије” показује сву “безосећајност” власти јер у време када велики број грађана Србије стрепи за будућност свог посла и своју егзистенцију, када се деца лече СМС-овима, када су аутопутеви пуни рупа, ново руководство ЈП “Путеви Србије” је нашло за сходно да се бави козметичким радовима.

“Да не говоримо да је предвиђена цена редизајна логоа фирме више десетина пута ‘надувана’ у односу на реалну цену”, навео је ПСГ.

ПСГ је упитао “Путеве Србије” зашто нису расписали конкурс за редизајн логоа ако су сматрали да је непоходно и по којој методологији је утврђено да постоји потреба за редизајном постојећег.

“Да ли је извршена анализа утицаја новог логоа на побољшање пословања предузећа, како је одређена оквирна цена и да ли је у моменту пандемије корона вируса ово била неопходна одлука?”, пита ПСГ.

Покрет наводи да је менаџмент ЈП “Путеви Србије” платио пет милиона динара за нови и “беспотребни” лого, а један милион динара је предвидео за хуманитарне активности у 2020. години.

“Некоме је налепница битнија од живота”, саопштио је ПСГ.

Извор: Бета