„Путеви Србије” за лого планирали да потроше пет милиона динара

Истовремено је у последње две године ово предузеће направило губитак од 28 милијарди динара, односно више од 230 милиона евра.

„Путеви Србије” су намеравали да за промену лога фирме потроше пет милиона динара или 42.000 евра, то јест ово јавно предузеће је проценило да ће га толико коштати редизајн знака фирме. У томе их је спречио Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Обећао је да ће зауставити ову јавну набавку, која је, према његовим речима, из претходног периода, мада то није у његовој надлежности и једино ко по закону може тако нешто да уради јесте директор – кога у овом предузећу нема, а на месту вршиоца дужности већ шест година је Зоран Дробњак и не оглашава се овим поводом.

– Говоркања на друштвеним мрежама једноставно нису тачна. Између осталог и због оваквих ствари сам дошао на ово место, да будем чврст и одлучан и да не дозволим ненаменско трошење народних пара. Што се тиче неких буџетирања у прошлости која су била упитана, она су стопирана и таквих ствари неће бити док сам ја министар – рекао је Момировић Танјугу и нагласио да ће пажљиво трошити државни новац, а то важи и за предузећа која су у надлежности његовог ресора.

Момировић, који је као привредник био активан на „Твитеру”, а то је наставио и као министар, јуче је написао да су „Путеви Србије” у прошлости генерисали огромне губитке и да ће он учинити све да се такво пословање не понови у будућности. И дан-раније, пошто се на овој друштвеној мрежи распламсала расправа о огромној суми коју ово јавно предузеће намерава да утроши за лого, министар је на свом твитер налогу написао да је јавна набавка израде лога део плана из 2019. као и да ју је заједно са још неким набавкама стопирао, а новац ће бити преусмерен на инфраструктурне пројекте.

На сајту „Путева Србије” стоји да је поменути тендер део плана јавних набавки које треба да буду спроведене у четвртом кварталу 2020, а план о усклађивању јавних набавки за 2020. са Законом о јавним набавкама усвојен је 30. октобра ове године, два дана по формирању нове владе премијерке Ане Брнабић.

Од Министарства грађевинарства нисмо добили одговоре како је ова јавна набавка део плана из 2019, које је још јавне набавке у овом предузећу стопирао министар и да ли ће од владе затражити смену в. д. директора Зорана Дробњака будући да и Државна ревизорска институција (ДРИ) има сијасет замерки на тендерске процедуре у овом јавном предузећу.

Ни од „Путева Србије” јуче нисмо сазнали како су проценили да ће им за редизајн лога бити потребно пет милиона динара. Удружење фриленсера на друштвеним мрежама нуди бесплатно најразличитија решења новог лога „Путева Србије”, а да ово предузеће заузврат пет милиона динара уплати за лечење болесне деце.

Немања Ненадић, програмски директор Транспарентности Србија, потврђује да су многи стручњаци указали да је ова цена превисока, а јавност је бесно реаговала на намеравано арчење јавних средстава.

– Набавка је, како се може видети из наведеног плана, требало да се догоди између октобра и децембра ове године, у отвореном поступку, али до данас није расписана. То што је процењена вредност набавке превисока може да указује на неколико ствари. Најбенигнија претпоставка би била да вредности није процењивана на основу испитивања тржишта, већ да је одређена „одокативно”, без намере да се посао намести за неку конкретну фирму. У том случају би се у отвореном поступку, да је набавка спроведена, дошло до најповољније цене, која би могла бити и знатно нижа од оне коју је предузеће било спремно да плати – каже он.

Друга могућност би била, истиче, да је испитивано тржиште и да су планери набавки у „Путевима Србије” имали пред собом примере неких других јавних предузећа или државних органа који су заиста платили тако високу суму за израду или редизајн својих симбола. Уколико се то десило, онда би то значило да имамо знатно већи проблем него што је расипање јавних средстава за набавку само једног предузећа.

Према његовом мишљењу, најгоре би било да је заиста постојала жеља да се посао намести за неку одређену фирму, којој би била исплаћена цела планирана сума. Међутим, за тако нешто, како каже, није довољно само надувати процењену вредност набавке, конкуренција би морала да се елиминише и кроз постављање дискриминаторних услова или неадекватних критеријума за одабир понуде. Чак и у том случају би постојала могућност да се набавка оспорава у поступку заштите права, али је мало вероватно да би се незадовољне фирме у то упуштале, с обзиром на високе таксе, релативно малу вредност набавке и неизвесност да би баш оне добиле посао у случају да успеју да оборе тендер.

– У целој тој причи, мада апсурдно звучи, чак је и добро то што је вредност процењена изнад реалне. Да је набавка планирана у реалном износу (испод милион динара), она уопште не би морала да буде ни расписана, већ би „Путеви Србије” могли да се обрати непосредно потенцијалним пружаоцима услуга по свом нахођењу – каже Ненадић.

Упитан ко може да заустави тендерску процедуру, програмски директор Транспарентности каже да Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре нема никакве надлежности да стопира или да налаже спровођење јавних набавки „Путева Србије”. То предузеће је наручилац у смислу Закона о јавним набавкама и сноси пуну одговорност за законито планирање и спровођење набавки. Ненадић каже да влада има могућност да на њихове јавне набавке утиче тако што ће дати или ускратити сагласност за њихов годишњи програм пословања, међутим и ту се пита влада у целини, а посебно Министарство привреде, као надлежно за сва јавна предузећа.

– Ако је јавна набавка била видљива у програму пословања, онда је влада пропустила прилику да се о томе одреди када је одобравала планове за ову годину. Иако фактички утицај ресорног министарства на ово јавно предузеће несумњиво постоји, он се не заснива ни на каквим законским овлашћењима. Одлука о томе да ли ће планирана набавка бити спроведена, зависи искључиво од одлуке директора који је на основу Закона о јавним предузећима овлашћен да о томе одлучује. Путеви Србије тренутно немају никога ко би на законит начин могао да одлучује о томе које ће јавне набавке бити расписане, нити да закључује уговоре након спроведеног поступка јавне набавке – каже Ненадић.

Вршиоцу дужности овог јавног предузећа Зорану Дробњаку мандат је истекао 2014. и он је у в. д. статусу шест година. Државна ревизорска институција осим што је недавно препоручила надзорном одбору тог предузећа да изабере директора по закону уочила је пропусте и незаконитости у јавним набавкама тешке скоро пола милијарде евра, током претходне две године. Према налазу ДРИ, предузеће, на пример, уопште нема документацију о томе како је утврђивало процењену вредност јавних набавки у вредности од 7,18 милијарди динара, што је важан корак у процесу набавки који обезбеђује да се не узимају пренадуване понуде.

Истовремено у последње две године, „Путеви Србије” направили су губитак од 28 милијарди динара, односно више од 230 милиона евра. У прошлој години губитак је достигао 16,8 милијарди динара. У финансијским извештајима је наведено да је губитак последица тога што се у билансима предузећа налази вредност свих државних путева којима управљају, па стога имају огроман трошак амортизације. Али као и сваке године добија субвенције из буџета.

Новац за субвенције јавним предузећима „Путеви Србије” и „Коридори Србије”, ребалансом буџета за ову годину, повећан је са 9,7 на чак 25 милијарди ди