ПУТИН ШАЉЕ ПОРУКУ ПРЕКО МАРИЈЕ: Мило много си се ЗАИГРАО

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова коментарисала је хапшење епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и седморице свештеника Саборне цркве у Никшићу, истакавши да се ради о намери да се унесе раскол у православни свет и уништи јединство духовног пространства на Балкану.

КОВАЧЕВИЋ НЕМИЛОСРДАН ПРЕМА ВУЧИЋУ: Највећи горки плод у овој земљи тренутно на челу државе! Он је корен сви зала!

Она је на редовном брифингу за новинаре подсетила да су они ухапшени под изговором да су литијом на дан Светог Василија Острошког прекршена правила карантина и навела да се потом огласио и амерички Стејт департмент саопштењем у којем је истакнут значај поштовања људских права у верској области и пружена подршка оштрим мерама црногорских власти.

ДА ЉУДИ НЕ БУДУ “РОБОВИ”: Нови закон о раду донети што пре (ВИДЕО)

„Што је тешко разумети. Таква саопштења, по нашем мишљењу, сведоче о томе да у Вашингтону црквену тематику тумаче кроз призму геополитике. А ради се о очигледним намерама да се унесе раскол у православни свет, да се уништи јединство духовног пространства на Балкану“, истакла је Захарова.

Ескалација напетости у Црној Гори је испровоцирана грубим мерама црногорских власти према СПЦ и њеним верницима и то изазива озбиљну забринутост, додала је она.

Како је истакла, Москва је уверена да је потребно сва питања, све проблеме решавати у оквиру конструктивног дијалога уз поштовање стандарда, правила и норми који су предвиђени међународним документима и правом канонске цркве и њених верника.

КРИСТИЈАН У ПРОМОЦИЈИ СНС: Осуђивани криминалац Вучићев фан (ВИДЕО)

Пренебрегавање њиховог мишљења и вештачко раздвајање људи, верника, укључујући и подло мешање споља, могло би да има озбиљне последице по регион.

Извор: Спутник