ПУТИН УЗ РАДИКАЛЕ! Шешељ позива Владу Србије да призна Крим као руски

Српска радикална странка (СРС) позива српску владу да призна Крим као руски, рекао је представник српске делегације у Парламентарној скупштини Европе и посланик Народне скупштине Србије Александар Шешељ.

Према његовим речима, становници Крима претрпели су историјску неправду, „која је поправљена 2014. године, када се Крим вратио, захваљујући демократском референдуму“.

“Желимо да позовемо међународну заједницу да поштује људска права, права кримских држављана – грађана Руске Федерације. Као што знате, ми желимо, моја политичка странка, коју ја представљам, желимо да позовемо Владу Србије да призна територијални интегритет Руске Федерације, да призна Крим и Севастопољ као њен део, јер је Руска Федерација најјачи савезник Србије у Савету безбедности УН-а и брани територијални интегритет Србије по питањима Косова.

Зато морамо и да признамо територијални интегритет Руске Федерације. Ово је политички став моје странке. “- рекао је Шешељ током видео конференције у МИА “Россия сегодня”, преносе РИА Новости.

Радикали укидају Јавне Извршитеље?

“Владимир Путин поздравља овакву одлуку и радује се што у Србији постоји оваква опција, подршка Радикалној странци због јединствености и храбрости да мисли здраво. Русија ће увек бити ту да се брине о српском народу и никада неће дозволити да се деси оно што се догодило 1999. године”, рекао је за наш портал политички аналитичар Немања Маринковић.

Како је Бошко издао патриотизам

Восток је пренео вест брзином светлости, што наравно већина српских медија није учинила.

Крим је постао руска регија након референдума који је тамо одржан у марту 2014. године, на којем је 96,77% кримских гласача и 95,6% становника Севастопоља гласало за присаједињењ Русији.

Кримске власти одржале су референдум након државног удара у Украјини у фебруару 2014. године. Украјина и даље Крим сматра својом територијом, али “привремено окупираном”. Руско руководство је више пута саопштило да су становници Крима демократски, у складу са међународним правом и Повељом УН-а, гласали за поновно уједињење са Русијом. Према речима председника Владимира Путина, питање Крима је „потпуно затворено“.

Извор: Восток.рс – Српскаствар.инфо