ПУТИН УЗ ШЕШЕЉА: Прозападни медији напали Војислава

Колико је Војислав Шешељ трн у оку прозападних медија говори чињеница да је после његове конференције за штампу кренула “права паљба”. Шта је то лидер Радикала рекао лоше? Шта му се толико замера? То што је стао на страну земље која једина поштује границе наше земље? 

Оркестрирани напад је вероватно само почетак свега што ћемо гледати у наредним данима.

На данашњој конференцији за штампу Шешељ је поприлично добро објаснио шта се заправо дешава у земљи, али је и рекација Ане Брабић потпуно нејасна.

“Брнабић јуче каже да је ситуација врло озбиљна. Па питам, прети ли рат или бомбардовање и коју тајну је наш официр могао да открије Русима и има ли нека тајна коју не знају већ и Руси и Американци”, рекао је Шешељ и одговарајући сам на то питање констатовао – нема.

Лидер Радикала је упитао ко је то могао да сними ако то није нека од наших служба, много је већи проблем то него сам догађај.

“Питање је ко је то могао да сними, ако није наша контраобавештајна служба. То је много већи проблем, тај који је снимао има много веће ресурсе, бољу организацију, бољу мрежу, боље је технички опремљен. Како је он сазнао да ће до састанка доћи ту и ту, како је све на време припремио. Ја бих се тиме окупирао, ко је то снимио. Па ко је то пустио? Изгледа неки Бугарин који већ пушта такве ствари нападајући руске службе, делујући на рачун НАТО”, рекао је Шешељ.

Он је питао чему узбуна и хитни састанци највиших државних органа безбедности. Шешељ је истакао да се тиме само потпаљује афера у јавности и као да идемо на руку пре више месеци наговештеној америчкој шпијунској операцији да се крене на сузбијање руског утицаја на Балкану. Он је упитао која велика сила нема своје шпијуне на простору Србије и истакао да и ми имамо своју, чак и у Русији. “Ако крене хајка против Русије, мене то подсећа на 1948. годину. Хоће ли опет неки Голи оток да се отвара? Ако до тога дође, ја се пријављујем. Између Тита и Стаљина ја бих се увек определио за Стаљина”, рекао је Шешељ.

Он је навео да не би требало да се играмо са тим, јер су у питању озбиљне ствари, и истакао да имамо службену канцеларију НАТО у Генералштабу, а у Влади Србије, како је казао, седе “два велика шпијуна” – Зорана Михајловић и Расим Љајић. “Зорана ради за Американце, а Расим за Енглезе”, рекао је Шешељ.

Кремљ уз Војислава Шешеља 

“Односи са Србијом су партнерски, братског карактера. Ништа не може да утиче на то”, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков, преноси Ројтерс.

“Ми не знамо о каквом инциденту је реч и то тек треба да буде утврђено”, рекао је Песков, преноси Тсс. То није питање којим се бави председништво, рекао је портпарол Кремља.

ПРОЗАПАДНИ ПОРТАЛИ НАПАЛИ ВОЈИСЛАВА ШЕШЕЉА ПОСЛЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ

(Прозападни портал Еспресо напао Војислава Шешеља)

(Espreso.rs други пут за пола сата после конференције где је Шешељ бранио Русију)

Погледајте целу конференцију Српске радикалне странке.

Извор: српскаствар.инфо