РАДИКАЛИ ГРМЕ! КРИМИНАЛЦИ укидајте претплату за РТС

Српска радикална странка тражи хитно укидање тв претплате за РТС.

Зашто би грађани плаћали нечију неспособност пита се Ђурађ Јакшић.

“Не могу грађани Србије по два основа да финансирају оно што раде Радио-телевизија Србија и Радио-телевизија Војводине. Новцем грађана РТС и РТВ се већ финансирају путем милионских дотација из буџета. Дакле, уместо обавезне ТВ таксе, Српска радикална странка је мишљења да ове две медијске куће недостајућа средства треба да потраже на тржишту, дакле треба да изађу на медијско тржиште и у тржишној утакмици као и остале телевизије са националном фреквенцијом да зараде новац који им је потребан за редовно функционисање, а не да врше додатни притисак, врше додатни терет и практично пљачкају народ у Србији.

Вучићева обећања поново неиспуњена, рекао је Ђурађ Јакшић на конференцији за штампу.

Српска радикална странка подсећа јавност да је Александар Вучић још 2012. године, пре него што ће доћи на власт, обећао укидање ТВ претплате, а уместо ТВ претплате увео је ТВ таксу и на тај начин још једном обмануо и преварио народ у Србији.

У тренуцима када грађани Србије једва крпе крај са крајем, масовно остају без посла и живе на ивици беде и сиромаштва, укидање обавезне ТВ таксе је минимум минимума добре воље које држава мора да покаже према сопственом народу.

Ко ће у овој ситуацији да мисли о плаћању РТС-а који очигледно не може да наплати своју неспособност.

Видећемо шта ће бити у наредном периоду. Не може преко леђа народа који остаје без посла и који живи на ивици беде и сиромаштва да се попуњавају рупе у буџету. Дакле, ми се залажемо за укидање ове ТВ таксе, јер је она заиста бруталан и безочан начин пљачке грађана Србије, који од стране такозваног Јавног сервиса РТС-а и РТВ-а не добијају буквално ништа. Ове две медијске куће нису сервис грађана, него као што сам рекао медијски сервис владајуће Српске напредне странке и напредњачког режима.

Погледајте целу конференцију:

Извор: Српска ствар