РАДИКАЛИ ИЗНЕЛИ КРУНСКИ ДОКАЗ: “Овако се крало на изборима” (ВИДЕО)

Друштвеним мрежама кружи снимак са једног од бирачких места на изборима 21. јуна, на коме се види непозната женска особа како наочиглед чланова бирачког одбора прилази гласачима иза импровизованог паравана, показује им прстом за кога да гласају, а затим од њих узима попуњене листиће и убацује их у гласачку кутију.

Снимак у трајању од скоро два и по минута поставио је на свој Твитер налог и потпредседник Српске радикалне странке Немања Шаровић, који је рекао да су се такви случајеви дешавали на бирачким местима на којима СРС није имао контролоре.

На питање да ли зна на ком бирачком месту је настао снимак или барем који град је у питању, Шаровић је одговорио да је то “потпуно ирелевантно”, јер је, како тврди, кршења закона било “на све стране”.

“Имамо сазнања и да је од појединих чланова бирачких одбора тражено да записнике потпишу већ око 16 часова и да су после тога могли да иду кућама. Шта се радило на бирачким местима на којима су били само чланови Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије, не можете ни да замислите. Видите да им је требало 24 сата да објаве резултате избора на Новом Београду, при овако ниској излазности, а објавили су их тек кад су се договорили”, закључује Шаровић.

Извор: Н1