РАДИКАЛИ ПОРУЧИЛИ ВУЧИЋУ: Какво је то ванредно стање без Скупштине?

У Палати Србија данас је одржан састанак са председником Србије Александром Вучићем и са представницима политичких странака, а тема је одржавање избора у новонасталим околностима, насталим због пандемије корона вируса.

На састанак су, између осталих, дошли председник ДСС Милош Јовановић, председник СПАС-а Александар Шапић, председник Нове странке Зоран Живковић. На овај састанак нису дошли представници Српске радикалне странке.

Портал Српска ствар је контактирао заменика председника Српске радикалне странке Александра Шешеља који нам је дао одговор на то што радикала данас није било у Палати Србије.

“Све одлуке везане за увођење ванредног стања уведене су суспензијом Скупштине, суспендовањем Устава Републике Србије и као оправдање се појавила одлука да Народна скупштина не може да се састане зато што је Влада Србије забранила скупове за више од сто људи.
Како је могуће да Влада Скупштини може да забрањује било шта или да било шта дозвољава?”, питао је Александар Шешељ.

“РИК је донела одлуку о обустављању изборних радњи без икаквих консултација. И једна, и друга одлука је донесена декретом, односно вољом извршне власти председника Републике. Шта је онда ту још остало да се разговара и чему онда један такав састанак? Да би се потврдиле одлуке које су већ донесене?” упитао је Шешељ.

“Дакле све су се одлуке већ донеле, без икаквих консултација и то нам показује да није било потребе за дијалогом, за изношењем другачијег мишљења већ искључиво за давање легитимитета одлукама за које се већ унапред знало”, рекао је Александар.

“Питање пандемије, односно ширења вируса Корона свакако није политичко питање, али чини се да је уколико је било потребе, а било је за консултације између релевантних политичких странака, требало их је обавити пре него што су се већ све мере увеле у ванредно стање”, додао је Шешељ.

Извор: Српскаствар.инфо