Радно време и током викенда до 20 часова, о празницима 28. децембра

Радно време ће и током викенда за све радње, угоститеље, тржне центре и услужне делатности остати до 20 часова, као што је било и радним данима ове недеље, одлучено је јутрос на седници Кризног штаба.

Како незванично сазнаје Данас, о евентуалним новим мерама за празнике Кризни штаб ће одлучивати на новој седници у понедељак 28. децембра.

Седница Кризног штаба је завршена, али није било изјава, већ ће се неко од чланова, како је речено, обратити представницима медија данас у 15 сати на конференцији за новинаре.

Седница Кризног штаба за сузбијање ширења корона вируса, почела је јутрос у 8 сати у Палати Србија.

У понедељак, 21. децембра Кризни штаб је донео одлуку о „ороченом“ продужетку радног времена угоститеља и тржних центара до 2о часова које су важиле до данас.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је синоћ да највероватније неће бити забране кретања за време Нове године.

„Мислим да нам то није неопходно ако се поштује радно време и остале мере“, навео је он.

Он је открио да постоји могућност да за викенд буду радиле радње које су иначе затворене нерадним данима због постојећих рестриктивних мера, како би грађани могли да купе поклоне и друге производе за предстојеће празнике.

„Ако радимо за викенд до 15 часова, обезбедићемо људима да то обаве, да се не стварају гужве за радни дан. Онда би ми имали мањи притисак уочи Нове године. Међутим, дуже време постоји одређени притисак из дела угоститељства. Морам вам рећи да се добар део њих ипак држи мера, и гледајући извештај који нам подносе инспекције, рекло би се да највећи део угоститеља поштује радно време“, каже он.

Извор: Данас