Радомир Николић удомљава кадрове: ХЕМИЧАР извршни директор „Енергетике“!

Нови извршни директор „Застава Енергетика“ је Велибор Стевановић, објављено је на сајту градске топлане !
Реч је о још једном од кадрова бившег градоначелника Радомира Николића, сина бившег председника Србије и кума актуелног градоначелника Николе Дашића.

Оно што се зна за Стевановића јесте да је одборник СНС у локалном парламенту и да се као на листи налазио под бројем 32. Шира јавност га је упознала као председника Скупштине државног предузећа „Шумадија“- некадашњег ДЕС-а које упошљава инвалиде. Био је запослен у Ветеринарској станици!

Као да им је дедовина

-У граду се прича да су се кумови Никола Дашић и Радомир Николић договорили још пре избора око „поделе власти“. Наводно, Дашићу је припао сектор урбанизма и послови око градње у Крагујевцу, а Николићу „Енергетика“ и комунална делатност. По том наводном договору Николићу су припала и три места за извршне директоре- ЈКП „Водовод и канализација“, „Енергетике“ и ЈКП „Шумадија“- каже наш извор близак СНС. У прилог овој тези, он истиче говори и чињеница да је Ненад Петковић, пашеног Радомира Николића већ именован за извршног директора у ЈКП „Шумадија“. Истовремено пред Нову годину, десна рука бившег градоначенлика у прошлом сазиву- Андреја Илић, постао је директор „Енергетике“. Међутим, именовање хемичара Стевановића за извршног директора је код стручног дела у сложеном систему као што је градска топлана- кап је која је прелила чашу.

Очај стручног кадра

-Очајни смо. Ово никада није било. Некада си морао да будеш најбољи од најбољих па да помислиш да радиш у овом систему, а камоли да добијеш посао- каже нам један од инжињера који свој радни век провео у „Енергетици“.

Иначе, важно је напоменути да се у овој години планира капитална инвестиција тешка 12,5 милиона евра коју финансира Република Србија. Реч је о инсталирању гасних котлова који ће заменити дотрајале постојеће на угаљ које деценијама трују ваздух у централном граду Шумадије.

Све Ралетов кадар до кадра

Градски министар за комуналније Владимир Максимовић, који је у прошлом сазиву водио сектор због кога су грађани Крагујевца платили „пенале“ ЕБРД банци од 187 хиљада евра у „Енергетици“ је директор економије. Већ смо објавили да је са овим новцем- могло да се исплати 7 153 дечијих додатака, 2 583 социјалних помоћи или 788 просечних пензија. Као и да се изгради десетак игралишта или асфалтира хиљаду метара квадратних путева у насељима у Крагујевцу.

Иако је то само један од скандала Максимовић је поред Николе Дашића задржао обе функције!

Извро: уцентар.рс