РАСКРИНКАНИ: ОПШТИНСКА ВЛАСТ У МЕРОШИНИ КРИЈЕ ДОКУМЕНТАЦИЈУ О ЗАДУЖИВАЊУ ОПШТИНЕ!

Нишавски окружни одбор Српске радикалне странке са запрепашћењем констатује да напредњачка власт у општини Мерошина ни после двадесет дана од нашег позива не жели да објави документацију о задуживању општине.

“Напредњачка власт упорно избегава да одговори на питање зашто се општина задужује, на шта троши новац добијен од задуживања и слично. Очигледно је да напредњаци у Мерошини не желе да полажу рачуне грађанима који су их изабрали. У суштини, њих грађани ни не интересују. Они се грађане сете само који месец пре избора како би се поново дочепали власти и радили шта желе.Прецизније, како би општинска средства користили за лично богаћење. Какве су им намере најбоље показује чињеница да из џепа све сиромашнијих грађана Мерошини узимају скоро 19 милиона динара у једној години како би платили “рад” одборника у скупштини општине”, истакла је за наш портал Тијана Стевић, потпредседник Нишавског окружног одбора и додала:

​”Уместо да полажу рачуне грађанима и да стварају услове за нормалан живот у Мерошини, напредњаци се обрачунавају са својим политичким противницима. На удару смо се нашли, ми, српски радикали, зато што смо јавности рекли истини о стању општинских финансија. Моментално су одузели просторије које користи општински одбор Српске радикалне странке у Мерошини. То је доказ да страхују од сваке критике и да се свега плаше. ​Међутим, не пада им на памет да кажу грађанима шта се догодило са општинским финансијама и зашто је задуживањеопштине постало једина опција за излазак из кризе. Очигледно је да нико не сме да зна зашто се Мерошина суочава са буџетским дефицитом. Ту напредњачка власт не показују ефикасност и отвореност. Ту све крију. Уплашили су се суда сопственог народа”.

​”Битно је да се обрачунавају са српским радикалима. Међутим, неће то поколебати нас српске радикале. Ми ћемо се потрудити да све детаље везане за штеточинско понашање локалних напредњачких ага и бегова изнесемо у јавност како би народ видео ко и како троши новац који се једва прикупи у Мерошини”, закључила је функционер СРС, Тијана Стевић.

​Подсећамо јавност да годишњи општински буџет Мерошине износи око 466 милиона динара, а да преко 124 милиона динара одлази на плате општинара. Власт која се тако понаша не оставља простор за решавање свакодневних проблема све старијих и сиромашнијих грађана. Таква власт је посвећена сама себи и својим клијентима.